Video : Tipsbladet
Generelle

Ekspert: I dette årstal lægger Messi støvlerne på hylden

Lionel Messi indledte sin seniorkarriere tilbage i 2004, men argentineren erkendte for nyligt, at dagen for karrierestoppet er ved at nærme sig. Men bliver det i 2026? Eller 2024?

Lionel Messi erkendte ved den seneste Ballon d'Or-overrækkelse, at dagen for hans karrierestop nærmer sig. Men hvor lang tid endnu kan vi egentlig regne med at se den 32-årige argentiner drive gæk med modstanderne?

FourFourTwos ekspertpanel har analyseret sagen, og meningerne er noget delte. 

Eksperten Graham Hunter peger på år 2026 som året, hvor Lionel Messi trækker stikket. Til den tid vil argentineren være fyldt 38 år. Til 2026 skal der spilles VM i USA, Canada og Mexico, og det kan ikke udelukkes, at Messi ser denne turnering som et oplagt sidste kapitel.

- Han er ikke typen, der går på kompromis, og tænker: 'Jeg vil have en to-årig kontrakt, fordi jeg har brug for 700 millioner kroner mere.' Det er snarere: 'Hvordan kan jeg fortsætte med at vinde?' Han er drevet af sin ambition. Hans kærlighed til fodbold er massiv, og jeg håber, at den vil holde ham på banen, indtil han er 38 år, eller måske endnu længere.

2024 er mere realistisk
Eksperten Pete Jenson tror ikke, at Messi vil fortsætte helt indtil VM 2026. Ifølge Jenson stopper argentineren nok i 2024, hvor han vil være 36 år.

- Jeg tænker tilbage på Gianfranco Zola, som havde den samme type kropsbygning, og han spillede indtil han var 36 år. Messi er 32 år, så vi kan nok forvente minimum tre eller fire år mere, hvis han ønsker at fortsætte med at spille. Måske længere. Han er ikke på vej ned, og jeg tror ikke, at han ønsker at spille andre steder. 

Den spanske fodboldekspert Guillem Balague vil ikke lægge sig fast på et specifikt årstal.

- Han har en klausul i sin kontrakt, der betyder, at han kan smutte til sommer. Men det kommer han ikke til at gøre. Han har et år tilbage af sin nuværende kontrakt, og derefter er der tale om en løbende kontrakt, der efter hver sæson forlænges med ét år. Så jeg tror, at han ser tingene an, og han siger ikke noget til nogen om, hvad hans planer er. For han ved det ikke selv.