Video : Tipsbladet
Generelle

Frank og Hjulmand har en virksomhed sammen

Thomas Frank og Kasper Hjulmand har siden 2018 haft et firma sammen. Det er dog ikke noget problem, mener DBU.

Brentford-træner Thomas Frank og landstræner Kasper Hjulmand har været kollegaer og venner i mange år. Siden 2018 har de også været forretningspartnere, skriver Ekstra Bladet.

De to profilerede fodboldtrænere stiftede i november 2018 selskabet Sports Advisors ApS, og ifølge det seneste regnskab fra 2020 havde selskabet det år et overskud på 628.000 kroner.

Ifølge Kasper Hjulmand stammer det fra, at han og Frank frasolgte deres andel i et andet firma, som skulle lave materiale til børnetrænere. Det fremgår af 2020-regnskabet, at salget indbragte 675.000 kroner det år.

Landstræneren har altså en virksomhed og er økonomisk forbundet med cheftræneren for en af landsholdets primære leverandører af landsholdsspillere, men hverken Hjulmand eller DBU mener, at der er en interessekonflikt forbundet med det.

- Det er fuldt åbent. Det har han oplyst mig om, og det står i hans aftale. Der står også, at han gerne må holde foredrag og skrive en bog, som han var i gang med på det tidspunkt. Så jeg ser ingen problemer overhovedet, siger DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, til Ekstra Bladet.

Af de to regnskaber, som Sports Advisors ApS har afleveret, tyder det på, at der er meget lidt aktivitet i selskabet. Både Frank og Hjulmand står oplistet som direktører. Førstnævnte ejer 28 procent, og sidstnævnte ejer 72 procent.

Firmaets formål er ifølge CVR "at udøve virksomhed inden for køb og salg samt besiddelse og administration af formueaktiver, herunder aktier og anparter i danske eller udenlandske selskaber samt aktiviteter i tilknytning hertil og endvidere udvikling og formidling af viden indenfor sport og ledelse."