Yussuf Poulsen pillet ud i pausen i sit comeback

RB Leipzig snuppede en storsejr over Mainz, som undervejs blev reduceret til ti spillere.

2022 begyndte godt for den danske landsholdsspiller Yussuf Poulsen.

Efter otte kampe på tribunen med en skade fik han i årets første kamp comeback, da RB Leipzig på hjemmebane nedlagde Bo Svenssons Mainz.

Danskeren var endda involveret i det første Leipzig-mål, men det var ikke med en aktion, han kommer til at prale af. I samme situation blev Mainz reduceret til ti mand, og derfor vandt Leipzig let 4-1.

Sejren sender Leipzig op på ottendepladsen i Bundesligaen. Mainz rykker ned på tiendepladsen.

Bo Svenssons tropper fik en udmærket start på kampen, men momentum vendte hurtigt, og efter 20 minutter gik det galt.

Alexander Hack smed bolden væk, André Silva opsnappede den og spillede Yussuf Poulsen helt fri foran mål.

Danskeren misbrugte den kæmpemæssige chance og viste, at han skal banke rust af, men bolden havnede hos André Silva, som sparkede på mål. Alexander Hack havde taget opstilling foran mål, og da Silva afsluttede, løftede Hack armen og blokerede bolden.

Det kostede ham et rødt kort, og Leipzig fik straffespark, som Silva scorede stensikkert på. Derefter stod der Leipzig på alt.

I pausen blev Yussuf Poulsen pillet ud efter en fin halvleg, som han godt kunne være bekendt. Christopher Nkunku kom på banen, og han var i strålende spillehumør.

Kort inde i anden halvleg scorede Dominik Szoboszlai til 2-0 efter et rigtig fint Leipzig-opspil. Bolden blev sparket højt frem til Nkunku, som lagde den skråt tilbage til ungareren, der plaffede den hårdt i nettet.

Mainz slog tilbage efter 57 minutter, da Jae-Sung Lee sparkede kuglen i netmaskerne via undersiden af overliggeren, men Leipzig slukkede hurtigt gæsternes forhåbninger om comeback.

Få minutter senere løb Christopher Nkunku dybt og fik bolden af André Silva og sparkede den sikkert i mål til 3-1. Samme Silva scorede selv på et brag af en afslutning efter 61 minutter, og så var det afgjort.

Andetsteds løb Hoffenheim med en 3-1-sejr over Augsburg. Freiburg og Bielefeld spillede 2-2, ligesom Leverkusen og Union Berlin gjorde det. Greuther Fürth og Stuttgart spillede 0-0.