Video : Tipsbladet
Landshold

Ny AFCON-fadæse: Nationalhymne total ødelagt

Først fløjtede dommeren i kampen mellem Tunesien og Mali af før tid, og nu droppes den mauritanske nationalmelodi efter flere fejlslagne forsøg.

Der bliver bevares spillet god fodbold ved de afrikanske mesterskaber, men der er i den grad også plads til flere forskellige farcer.

I den tidlige kamp onsdag mellem Tunesien og Mali fløjtede kampens dommer Janny Sikwaze kampen af før tid. Første gang med fem minutter igen og sidste fløjt blev pustet med godt ti sekunder tilbage på klokken.

Det kan meget vel være, at dén episode har rystet de afrikanske arrangører, for senere onsdag i kampen mellem Gambia og Mauritanien opstod kaos på ny.

Efter en velafviklet udgave af den gambianske nationalmelodi, så fik de afrikanske arrangører af flere omgange sat den forkerte hymne på for Mauritanien.

Spillerne blev derfor bedt om at synge hymnen uden musik. Det nægtede den mauritanske kaptjan og tidligere Fulham-spiller Aboubakar Kamara og resten af hans hold.

Trods den kaotiske start, så endte Gambia med at vinde opgøret med 1-0 på mål af Ablie Jallow. Du kan se den besynderlige start i videoen ovenfor.