Arsenal holdt stand på Anfield trods Xhaka-dumhed

Liverpool formåede ikke at udnytte den fordel, holdet fik, da Granit Xhaka tidligt fik rødt kort.

Liverpool var i overtal i over en time, men formåede ikke at slå kapital af det.

Dermed måtte Jürgen Klopps tropper torsdag nøjes med 0-0 på hjemmebane mod Arsenal i den første af to semifinalekampe i pokalturneringen Carabao Cup.

Granit Xhaka var årsagen til, at Arsenal var i undertal i hele 67 minutter. Schweizeren sparkede Diogo Jota ned og fik marchordre.

Arsenal havde danske Mika Bierith, der er født i England, på bænken, men den 18-årige angriber kom ikke på banen.

Liverpool spillede febrilsk og desperat, mens Arsenal stod utrolig defensivt - særligt i anden halvleg. Kampen blev meget låst og endte altså målløs.

De to mandskaber mødes i returkampen 20. januar, hvor alt er åbent. På spil er en billet til finalen, hvor Chelsea venter.

Arsenal løb ind i en rigtig træls første halvleg.

Allerede efter ni minutter blev Cédric Soares skadet, og få minutter senere blev han erstattet af Calum Chambers.

Da der var gået 23 minutter blev Arsenal-træner Mikel Artetas forberedelser til kampen skudt i småstykker.

Liverpool sendte en bold afsted mod fremadstormende Diogo Jota, som, hvis han havde fået bolden, fik frit løb mod mål. Men det satte Granit Xhaka en stopper for, da han nærmest flyvesparkede Diogo Jota ned.

Dommer Michael Oliver var ikke et sekund i tvivl - rødt kort til Xhaka.

Det gav Liverpool en kæmpe overhånd, men hjemmeholdet havde mere end svært ved at drage fordel af den.

Faktisk var det tæt på at gå den helt anden vej.

Liverpool skabte intet frem ad banen, og efter 71 minutter fik Arsenals Bukayo Saka en kæmpe chance, da han pludselig var fri i feltet. Han fik dog ikke for alvor ram på afslutningen, og chancen løb ud i sandet.

Det var tydeligt i anden halvleg, at Liverpools desperation voksede. Tilskuerne var utilfredse, og manager Jürgen Klopp var særdeles aktiv på sidelinjen.

På banen blev spillet en smule febrilsk, og Arsenal kæmpede forbilledligt med syv-otte spillere på linje i bageste kæde, når Liverpool kom tæt på.

Hjemmeholdet havde nogle store chancer i slutfasen, men Arsenal-spillerne kastede sig ned i blokeringer og holdt Liverpool stangen.