Video : Tipsbladet
Superliga

Transfernyt: VB siger farvel til rekordindehaver

Superliga-klubben Vejle Boldklub har efter otte års samarbejde sagt farvel til venstre back Viljormur Davidsen.

Otte år i den samme danske klub er ikke hverdagskost for en udenlandsk spiller, men det er, hvad det endte med at blive til for Færøernes Viljormur Davidsen, der grundet Danmark og Færøernes forhold naturligvis taler dansk og også er velintegreret.

Men nu er det slut.

Vejle Boldklub melder på sin hjemmeside, at venstrebacken, der er den udenlandske spiller med flest kampe nogensinde for VB, er fortid i klubben.

I stedet fortsætter han karriere i Sverige, hvor han har fået kontrakt med Helsingborgs IF.

Ifølge VB er det Viljormur Davidsens eget ønske at prøve noget nyt, og det har man tilladt.

- Vi tager afsked med en spiller, der altid har været garant for ordentlighed og en helhjertet indsats. En spiller, der har været en leder gennem eksemplet og altid har været højt respekteret i spillertruppen. Viljo fortjener at spille fast og have en vigtig rolle i en trup, og dette skifte giver ham den mulighed. Det er en spiller, der har spillet sig ind i hjerterne hos tilskuerne og hos alle i og omkring Vejle Boldklub. Vi ønsker Viljo alt det bedste i Sverige, og så glæder vi os over, at han altid vil være en VB’er, siger administrerende direktør Henrik Tønder til klubbens hjemmeside.

Venstrebacken, 30 år, der har 207 førsteholdskampe for Vejle Boldklub på cv'et, siger:

- Vejle Boldklub vil altid betyde meget for min familie og jeg, og klubben og byen er blevet vores hjem. Det er her, vores børn er født, og det er her, vi er blevet vejlensere. Klubben har givet mig så mange glæder, og fansene har altid bakket op om holdet og mig. Det er et farvel for nu, men det vil altid være et på gensyn, når det kommer til Vejle Boldklub. Det har været en ære at spille her, og jeg har været stolt hver eneste gang, jeg har spillet i den røde trøje. Der har været mange op- og nedture, men de seneste år har klubben fundet sit fodfæste, og det glæder mig.

- Nu venter der mig et nyt eventyr, og jeg er taknemmelig over, at klubben har bakket op om den mulighed. Det viser en respekt for det, jeg har stået for her, og jeg vil altid være en VB’er. Tak til alle fans, medspillere og til administrationen. Det har været en fornøjelse. Nu håber jeg, holdet overlever i foråret, for Vejle Boldklub hører hjemme i 3F Superligaen.

I Helsingborgs IF har han fået en toårig aftale, og han skal være med til at hjælpe klubben med at overleve i den bedste svenske række, som man netop er rykket op i.

Davidsenkom til VB fra FC Fredericia, og han har også tidligere spillet i blandt andre OB, NSI Runavik og FK Jerv.