Video : Tipsbladet
Benelux

Ajax-følger: Sådan går det for dansk stortalent

Den 19-årige Christian Rasmussen er ustabil, men spændende. Her er vurderingen af danskeren.

Årgang 2003 rummer mange af dansk fodbolds store talenter.

For eksempel er Wahid Faghir og Red Bull Salzburg-spilleren Maurits Kjærgaard fra 2003, og det samme er Christian Kjelder Rasmussen, der tidligt skilte sig ud som en af de mest spændende spillere i en spændende årgang.

Den 19-årige offensivspiller var kun lige gået ud af 9. klasse, da han i 2019 blev solgt fra FC Nordsjælland til Ajax. Han kostede mere end 20 millioner kroner, men endnu har han ikke fået kampe på førsteholdet.

Han har dog kvaliteterne til at få et gennembrud i storklubben, mener en kender.

- Rasmussen er virkelig et spændende talent. Selv om han ikke officielt har spillet på førsteholdet, skubber mange Ajax-fans på, for de kan godt lide hans måde at spille på. Han tager risici i sit spil. Når han får bolden, sker der altid noget. Han er en usleben diamant, synes jeg. Teknisk er han fantastisk, og han har et godt spark og har virkelig god fart. Erik ten Hag har nævnt, at han kan blive det næste store. Men han er ikke stabil, siger Thijs Zwagerman, der er redaktør på mediet Ajax Showtime, til Tipsbladet.

- Efter sommerpausen var han virkelig god, og han spillede nogle venskabskampe med førsteholdet, men efter nogle gode præstationer faldt han tilbage og mistede sin plads hos Jong Ajax. Lige nu er han skiftevis i startopstillingen og på bænken. Man må ikke være enestående i den ene kamp og virkelig dårlig i den næste. Men alle i Ajax ved, at han kan blive en meget spændende spiller for førsteholdet, siger Thijs Zwagerman.

Jong Ajax er Ajax' reservehold, som spiller i den næstbedste række.