Video : Tipsbladet
Superliga

FCK'er kan blive den dyreste i 20 år

Den unge angriber Rasmus Højlund kan blive Sturm Graz' største køb i mere end 20 år.

Den blot 18-årige angriber Rasmus Højlund er ifølge adskillige danske og østrigske medier et meget varmt emne i Sturm Graz, og den østrigske klub kan bruge sjældent mange penge på FC København-angriber.

Sky Sports Austria skriver således, at han kan blive Sturm Graz’ dyreste indkøb i 20 år, og det fremgår også af en liste over klubbens rekordkøb fra SPOX.

Ifølge B.T. Sport er klubberne enige om en pris på godt to og en halv millioner euro, svarende til lige under 19 millioner kroner. Det er ikke et ubetydeligt beløb, og faktisk har Sturm Graz kun to gange betalt mere for en spiller.

Begge gange var i 2001, hvor de hentede den chilenske spiller Francisco Rojas for lige over 19 millioner kroner og den ghanesiske angriber Charles Amoah for lige under 30 millioner kroner.

Siden har Sturm Graz ikke punget ud med lignende millionbeløb for spillere. Deres dyreste signing siden 2001 er angriberen Robert Beric, der kom for godt 7,5 millioner kroner i sommeren 2013.

Såfremt prisen på Rasmus Højlund holder, vidner det altså om, at det er en spiller, østrigerne ser et stort potentiale i. Dog skal man også have med i ligningen, at Sturm Graz netop har lavet klubbens største salg nogensinde med angriberen Kelvin Yeboahs skifte til Genoa for næsten 50 millioner kroner og derfor har en del på kistebunden. 

Rasmus Højlund, 18 år, står noteret for 32 førsteholds i FC København med fem kasser.