Video : Tipsbladet
Superliga

- Han er det største navn i Superligaens historie

Den tidligere FC København-angriber tog Superligaen med storm, og huskes stadig den dag i dag for sit ikoniske saksesparksmål i Parken.

Ebbe Sand løb afsted med titlen som Superliga-historiens største angriber, da Signe Vadgaard søndag i Onside-studiet offentliggjorde resultatet af afstemningen.

Den tidligere Brøndby IF-skarpretter henviste FC København-duoen Dame N'Doye og Sibusiso Zuma til anden- og tredjepladsen.

Alligevel høster de begge to store roser, hvor specielt sidstnævnte berigede Superligaen i starten af 00'erne. Han står stadig noteret for et af Superligaens mest ikoniske mål fra en sommerdag i juni i 2001 mod Brøndby IF:

- Han scorede det mest ikoniske mål, der har været i Superligaen. Han var jo en fantastisk individuel spiller. Han var enormt god til at udfordre, havde fart, smartness og kreativitet. Det var en, man ikke brød sig om, når han havde bolden, siger Silkeborg IF's cheftræner, Kent Nielsen, til TV3 Sport.

Fodboldekspert Poul Hansen og fodboldkommentator Allan Olsen sender også roser i sydafrikanerens retning, mens Director of Sport i Geelmuyden Kiese, Morten Crone Sejersbøl, sætter ham i en særlig boks:

- For mig er han det største navn, der har været i Superligaen. Det var eksotisk, at der kom en spiller fra Afrika og spillede så blændende og teknisk god fodbold, siger han.

Sibusiso Zuma spillede i FC København fra 1999 til 2005, inden han drog til Arminia Bielefeld. I 2009 vendte han retur til Superligaen og FC Nordsjælland. Han stoppede karrieren tilbage i 2015.

Du kan høre samtlige kommentarer om Sibusiso Zuma i afspilleren ovenfor.