Video : Tipsbladet
VM

DBU til danske fans: Sæt jer ind i Qatar-forhold

DBU har udarbejdet en guide til, hvad Qatar er, så fans er forberedt på, hvad der møder dem, hvis de tager afsted til november.

Danmark er fredag aften med i bowlen, når der skal trækkes lod til VM-grupperne. Det betyder også, at der bliver sat datoer på både hvem og hvornår det danske landshold skal i kamp.

Dermed kan fans også indrette sig efter, hvornår de skal være i landet, hvis de vil overvære kampene. I den forbindelse er DBU nu kommet med en guide til, hvad man skal være opmærksom på i landet. Det melder kommunikationschef i DBU Jakob Høyer på forbundets hjemmeside.

- Qatar er et kontroversielt valg som VM-vært, som DBU er imod. Det kan også være dilemma-fyldt for fodboldfans, og det må være op til den enkelte at beslutte, om hun eller han vil følge landsholdet til en fodboldfest i Danmark eller på stadion i Qatar, siger Jakob Høyer og fortsætter:

- Vi er glade og stolte over, at vi skal til VM og over opbakningen til holdet. Vi håber, at fans vil vise de danske farver og værdier men også, at de vil sætte sig ind forholdene i Qatar, hvis de beslutter sig for at rejse til Qatar. Derfor har vi sammen med Amnesty udarbejdet materiale, som interesserede fans kan have med i deres overvejelser, fortæller Høyer.

Amnesty International i Danmark bakker op om, og de peger på, at det er vigtigt, at man oplyser fansene om menneskerettighedssituationen i landet og de kritisable forhold, som er til stede.

Oversigten over de råd, som DBU er kommet med kan ses her.

Endvidere oplyses det, at DBU har planer om at lave store fodboldfester hjemme i Danmark under den kommende VM-slutrunde.

Der er stor forskel på, hvad der kan vente Danmark i fredagens lodtrækning. Læs mere om det her.