Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-stjerne udsat for racisme på Brøndby Stadion

En tilskuer råbte to gange "neger" efter Raphael Onyedika, da FC Midtjylland mandag var på besøg i Brøndby. Det fortæller en fan af hjemmeholdet til Tipsbladet. Brøndby IF håber nu at kunne identificere den pågældende tilskuer.

FC Midtjylland-profilen Raphael Onyedika blev udsat for racistiske tilråb fra tilskuerpladserne, da "ulvene" mandag var på besøg på Brøndby Stadion. Det fortæller Brøndby-fan Melih Bademci, der overhørte tilråbene.

I to tilfælde råbte den pågældende tilskuer "neger" efter den nigerianske FC Midtjylland-spiller, der tiltrak sig opmærksomhed på banen grundet en meget hård tackling på hjemmeholdets Blas Riveros - en tackling, der, til stor utilfredshed for mange Brøndby-fans, end ikke blev takseret til en advarsel.

Det var i den forbindelse, at de første racistiske tilråb faldt. 

- Nogle sæder fra mig sidder en mand, som går helt amok. Han har været sur hele kampen - på dommeren, på FC Midtjylland-spillerne og så videre. Han råbte "bonderøve" efter FCM-spillerne, og det er okay, det har de hørt før, men på et tidspunkt råber han "neger" efter Onyedika, fortæller Melih Bademci til Tipsbladet og fortsætter:

- Der er intet, der retfærdiggør racisme. Uanset, hvor meget jeg hader en FCM-spiller eller en FCK-spiller, ville jeg aldrig udtrykke mig racistisk. Det hører ikke hjemme, og det er derfor, jeg nu fortæller, hvad jeg har oplevet. Der sad børn omkring os, det er ikke sådan noget her, de efter min mening skal opleve på Brøndby Stadion. 

- Jeg overvejede selvfølgelig at konfrontere ham, men han havde drukket en del under kampen, og så er det svært at trænge igennem, siger Bademci, der nu har henvendt sig til Brøndbys SLO, som er klubbens fankoordinator. 

Kort efter tacklingen på Blas Riveros gestikulerede Raphael Onyedika ud mod Sydsiden, og her råbte den pågældende tilskuer igen "neger" efter FC Midtjylland-spilleren, fortæller Melih Mademci.

Melih Bademci har også skrevet om sin oplevelse på Twitter, og i kommentarsporet bekræfter en anden Brøndby-fan, at han ligeledes overhørte de racistiske ytringer mod Raphael Onyedika. 

Hverken Raphael Onyedika eller andre i FC Midtjylland bed mærke i, at der blev råbt "neger" fra tilskuerpladserne, oplyser Superliga-klubben til Tipsbladet.

I Brøndby IF håber man hurtigst muligt at få identificeret den pågældende tilskuer.

- Det er selvfølgelig fuldstændig utilstedeligt og komplet idiotisk, hvis man kan finde på at råbe den slags - om det så er på et stadion eller et hvilket som helst andet sted for den sags skyld, siger Christian Schultz, der er kommunikationschef i Brøndby IF, og tilføjer:

- Oplever man den slags opførsel, så opfordrer vi altid til, at man med det samme kontakter personalet på stadion, så vi kan gribe ind. Efterfølgende kan man altid kontakte os direkte via hjemmesiden med relevant information, så vi kan agere på det. Det hører ingen steder hjemme.

FC Midtjylland vandt opgøret 3-1.