Video : Tipsbladet
Landshold

Van der Vaart fik ikke jobbet: Et godt valg

Rafael van der Vaart har ingen problemer med, at jobbet ikke gik til ham.

Det bliver Edgar Davids, der skal assistere Louis van Gaal, når Holland senere på året skal til VM.

Det hollandske landshold mistede for nyligt assistent Henk Fraser, der skal være cheftræner i FC Utrecht, og Rafael van der Vaart blev i den forbindelse nævnt som en mulig afløser. Som bekendt gik jobbet dog til Davids, og det passer van der Vaart fint.

- Det havde været en ideel rolle for mig. Jeg kunne godt udfylde den, men det kan Edgar også udmærket. Fint. Jeg har ikke brug for det. Det er et godt valg. For nogle år siden havde man sikkert sagt, at det er et dumt valg, men jeg talte med ham for nyligt, og han er virkelig vokset som træner. Denne rolle, hvor han skal tale med spillerne og bruge sin erfaring, kan han løse rigtig godt. Jeg tror, han er mere assistent end cheftræner, siger han til Studio Voetbal.

I løbet af de seneste år har Edgar Davids været assistent i Telstar og cheftræner i Olhanese, hvor han blev fyret efter et halvt år, så den tidligere holldanske landsholdsspiller Pierre van Hooijdonk forstår ikke, hvad van der Vaart mener med, at Davids er vokset som træner.

- Vokset? Hvor har han så trænet? Jeg forventede, det ville blive en person, der under alle omstændigheder har intentioner om for alvor at gå ind i trænergerningen - for eksempel en landsholdsspiller, der lige er stoppet med at spille. Robin van Persie eksempelvis.

Ibrahim Afellay bakker på den anden side van der Vaart op.

- En professionel som van Gaal gør ikke bare sådan noget. Han har merværdi, taler spillernes sprog og var selv i stand til at sparke flot til en bold. Davids er den rigtige til at tage en som Memphis Depay til side. Han skal også kunne supplere Danny Blind i staben.

Edgar Davids var også cheftræner for engelske Barnet fra oktober 2012 til januar 2014.