Video : Tipsbladet
Rygter

- Man City kan være et springbræt for Haaland

Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein tyder meget på, at Erling Haalands kontrakt med Manchester City kommer til at indeholde en frikøbsklausul, der om nogle år vil give nordmanden for at tage videre til Real Madrid.

Flere fremtrædende medier reporterede mandag, at Erling Haalands skifte til Manchester City stort set er på plads, og nordmanden har angiveligt også gennemført et lægetjek i Bruxelles

Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein, der mandag formiddag breakede historien, er det dog ikke nødvendigvis Erling Haalands plan at blive mange år i Manchester. I podcasten The Athletic Football Club har Ornstein således indikeret, at Haaland muligvis ser Manchester City som et springbræt til at komme til Real Madrid senere. 

- Det er tydeligvis et af Citys trumfkort i denne her situation. De håber på at beholde ham meget længere, hvis det bliver en succes. Der har været snak om en frikøbsklausul [i Haalands kontrakt med Manchester City, red.] som en del af forhandlingerne, så må vi vente og se detaljerne omkring det i de kommende dage, ikke uger, lyder det således, ifølge Talksport, fra David Ornstein.

- Det vil blive skruet sammen til potentielt at tilfredstille Erling Haalands langvarige drøm om at repræsentere Real Madrid, som er ret veldokumenteret. Det er en ret stor drøm for ham. Holdningen var, at hvis han var taget dertil nu, så ville han ikke skifte igen. Så er han der resten af karrieren, lidt ligesom Benzema, som han ville kunne afløse. 

- Nu tager han til City, som kan være et springbræt. Det kan også have været vigtigt for hans repræsentanter. Det var et kendetegn ved Mino Raiolas karriere før hans tragiske død for nyligt. Det kunne helt sikkert være en del af planen, tror jeg. Jeg tror, at meget vil afhæmge af Pep Guardiola, som har kontraktudløb i 2023. 

Dermed ser det ud til, at Erling Haaland igen har sikret sig en frikøbsklausul. Det er netop på grund af frikøbsklausulen i Haalands kontrakt med Dortmund, at Manchester City angiveligt kan hente nordmanden for blot lidt over en halv milliard kroner, hvilket må siges at være langt under angriberens reelle markedsværdi.