Video : Tipsbladet
Superliga

Har været flyvende: Evander på vild brasser-top 10

FC Midtjyllands Evander har været en af de mest målfarlige brasilianere i Europa i denne sæson.

I denne sæson har FC Midtjyllands Evander personligt haft sin bedste sæson, når det kommer til de scoringer, som han har leveret for midtjyderne. Det er tilmed noget, som sender ham højt op på listen over brasiliansk målscorere i Europa.

Det viser en opgørelse, som det store brasilianske medie UOL har stået bag.

Her har de kigget på de 20 største ligaer i forhold til UEFA's koefficient-point, som gælder England, Spanien, Italien, Tyskland, Frankrig, Portugal, Holland, Østrig, Skotland, Rusland, Serbien, Ukraine, Belgien, Schweiz, Grækenland, Tjekkiet, Norge, Danmark, Kroatien og Tyrkiet.

Samlet er det indtil videre blevet til 16 mål i alle turneringer fra Evander. Senest i kampen mod Brøndby, som kan ses i videoen øverst i artiklen. De scoringer giver ham en fjerdeplads på listen, hvor det pudsigt nok ikke er propfyldt med spillere, som Brasiliens landstræner Tite benytter sig af.

Øverst er igen i denne sæson Arthur Cabral, som har lavet 29 mål for Basel og Fiorentina i denne sæson. En spiller som altså ligesom Evander heller ikke har nogen landskampe..

Det er der dog på andenpladsen, hvor Real Madrids Vinicius Jr holder til med 21 mål, hvilket også Evanilson fra Porto har lavet - og derefter kommer altså FCM-brasseren.

Længere nede på listen kommer Citys Gabriel Jesus og PSG's Neymar, mens der altså ikke er plads til andre landsholdsspillere som Matheus Cunha, Firmino og Richarlison.

1. Arthur Cabral (Basel og Fiorentina) 29 mål
2. Evanilson (Porto) 21 mål
- Vinicius Junior (Real Madrid) 21 mål
4. Evander Ferreira (FC Midtjylland) 16 mål
5. Samuel Lino (Gil Vicente) 14 mål
- Tiquinho Soares (Olympiakos) 14 mål
7. Gabriel Jesus (Manchester City 13 mål
8. Antony (Ajax) 12 mål
- Neymar (PSG) 12 mål
- Teté (Shaktar og Lyon) 12 mål

Evander har desuden også været inde på, hvad der kan vente i fremtiden for ham. Læs mere om det her.