Video : Tipsbladet
Generelle

Var to måneder i Superliga-klub: Nu er han soldat

Mange pensionerede fodboldspillere vælger en karrierevej i samme boldgade, men for den tidligere Superliga-angriber Mark Adu-Amofah trækker et helt andet erhverv i ham.

Tilbage i 2008 var Mark Adu-Amofah et spirrende ghanesisk talent, der drømte om at blive professionel fodboldspiller. Den drøm forsøgte han for første gang på europæisk jord at udleve i SønderjyskE.

Efter en vellykket prøvetræning skrev klubben fra Haderslev kontrakt med ham i sommeren 2008. To måneder senere blev kontrakten ophævet, da Amofah havde svært ved at finde sig til rette i Danmark.

Siden er det blevet til flere eksotiske ophold i blandt andet Ghana, Israel og Thailand, inden karrierestoppet sidste år i Sitra Club fra Bahrain. Siden er den tidligere målmaskine rejst til USA.

Her har han sidenhen tilknyttet sig det amerikanske militær, skriver ghanasoccernet.com, der har talt med Mark Amofah.

Den tidligere angriber har dog ikke fuldkommen glemt fodbolden, da han har planer om at begynde fodboldaktiviteter i Ghana, hvor han vil hjælpe med at udvikle fodbold og give noget tilbage til unge i hjemlandet.

Mark Amofah, i dag 34 år, nåede aldrig at optræde for SønderjyskE inden sit exit. SønderjyskE endte på tiendepladsen i samme sæson, og sikrede sig overlevelse foran Vejle Boldklub og AC Horsens.