Video : Tipsbladet
Skandinavien

Inspireret af Danmark: De bruger en masse penge

Den danske talentmodel spreder sig som ringe i vandet henover Øresund.

I hvert transfervindue bliver der brugt enorme summer verden over.

Det gælder også i Danmark, hvor Akinkunmi Amoo og Isak Bergmann Johannesson menes at være blevet hentet for over 30 millioner kroner de seneste transfervinduer.

Men det er ikke kun spillere til førsteholdstruppen, som Superliga-klubberne bruger mange penge på. Det gør de også på spillere til akademierne, og den model inspirerer på den anden side af Øresund.

- De [klubber i Danmark, red.] bruger en masse penge på akademiet og er gode til at bruge unge spillere på førsteholdet. Gennemsnitsalderen i den danske liga er lavere end i Allsvenskan, hvilket betyder, at de kan sælge for flere penge, siger akademichef i Helsingborgs IF Mikael Dahlberg til Expressen.

I 2018 lagde den svenske angriber støvlerne på hylden i selvsamme Helsingborg, men i vinter drog han retur for at arbejde som akademichef i klubben.

Her vil han bruge flere penge på at hente yngre spillere, da han er inspireret af den danske model. Siden ansættelsen i den svenske klub har han bragt 11 nye spillere til, hvoraf gennemsnitsalderen er knap 23 år.

Den tidligere Vejle-spiller Viljemor Davidsen trækker gennemsnitsalderen gevaldigt op med sine 30 år, men ikke desto mindre, så er der tale om flere unge spillere. En af dem skulle FC Midtjylland også være ude efter. Læs mere om det HER.

Udover kampen om unge talenter, så kæmper Helsingborgs IF også en brav kamp i bunden af Allsvenskan. De indtager aktuelt sidstepladsen i ligaen og tabte fredag til Elfsborg.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.