Video : Tipsbladet
Superliga

Sur Randers-boss: Vent og se hvor Simmelhack ender

Randers FC er utilfreds med forløbet i Alexander Simmelhack-sagen, og sportsdirektør Søren Pedersen peger på, at det er sportslige og økonomiske hensyn, der gør, at Alexander Simmelhack smutter - stik imod ånden i kontrakten.

Superliga-klubben Randers FC bygger på gode cases i forsøget på at styrke ungdomsafdelingen. Emil Riis Jakobsen laver mål i engelsk fodbold, Randers-talentet Christian Østergaard spiller nu i Wolfsburg. Og så er der Bundgaard-brødrene, der spiller på førsteholdet i Randers FC.

Og den næste var allerede på vej i form af angriber Alexander Simmelhack, som man havde hentet i Roskilde. Den 16-årige bomber lavede masser af mål på U17-holdet og havde allerede fået debut på førsteholdet.

Og nu er han så skredet fra Kronjylland.

Ifølge Randers FC på grund af sportslige og økonomiske hensyn, hvilket er stik mod den ånd, som man i sin tid indgik aftalen i.

Her kan du læse, at Simmelhacks agent, Michael Eriksen, slet ikke er enig i Randers-bossens udlægning. 

For dengang havde RFC tilladt, at spilleren kunne smutte, hvis han ikke kunne finde sig til rette i Kronjylland. I stedet mener Randers, at angriberen er skredet, fordi der er kommet en anden klub på banen. På spørgsmålet, om klubben føler sig ført bag lyset, er svaret:

- Det gør vi. Et eller andet sted prioriterede vi spilleren, der kom fra Roskilde i den næstbedste U17-række og nu har spillet i den bedste. Han er topscorer. Vi har prioriteret ham højt, han har træner med Superliga-holdet og har fået debut. Han er på U-landsholdet og så videre. Med alt respekt for Roskilde var han næppe nået så langt, hvis han stadig var i Roskilde.

- Da det var en ung dreng, der skulle flytte hjemmefra, lavede vi en aftale om, at han kunne smutte igen, hvis det ikke ville lykkes her. Det smuthul er nu udnyttet af sportslige og økonomiske hensyn, siger Søren Pedersen, sportsdirektør i Randers FC, til Tipsbladet.

Og du er sikker på, at det er sportslige og økonomiske hensyn?

- Det er nogle af de informationer, vi har fået. At han har en anden klub. Ikke at aftalen er lavet endnu, men han skal til en anden klub.

Hvad er så det for en klub?

- Jeg vil ikke kommentere rygter, og der er også noget med, at man juridisk ikke har lov til at kontakte en spiller, der har en klub. Men jeg har ikke været i kontakt med nogen klub.

Så hvordan kan du være sikker på, at det er sportslige og økonomiske hensyn og ikke familiære årsager?

- Vi kan jo bare vente tre-fire uger og se, hvor han havner henne. Så får vi svaret, om det er en familiebeslutning. Det er i hvert fald ikke de indikationer, vi har fået.

Nu hvor I mister et stort talent på den her måde, er det så slut med et "smuthul" i en kontrakt, som ellers fremstår sympatisk med tanke på hensigten?

- Ja, det er det. Vi må tage det til efterretning til de kommende aftaler. Så må det blive en anden formulering.

Kan I arbejde med Simmelhacks agenter (NordicSky) igen?

- Det er klart, at vi er nødt til at kigge på det, der er foregået, og så må vi se, om der er en fremtidig løsning.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.