Video : Tipsbladet
Benelux

Vild udvikling: Kalder dansker den bedste i ligaen

Siden skiftet væk fra italiensk fodbold, hvor han til sidst var reserve, har Andreas Skov Olsen udviklet sig til en stor stjerne i Belgien ifølge hans landsmand.

Andreas Skov Olsen beviste i FC Nordsjælland hvordan han har talentet og evnerne til at nå helt til tops.

Det samme så Bologna, da de hentede ham i sommeren 2019. Indledningen på opholdet startede med en skade, men han fik trods alt tilkæmpet sig spilletid, omend han sjældent spillede fuld tid eller startede inde.

Det gjorde han heller ikke i sidste sæson, hvor han havde svært ved at finde fodfæste i 3-5-2-formationen, som cheftræner Siniša Mihajlović praktiserer. Blot seks startpladser blev det til i sidste sæson.

På trods af en knap så succesfuld tid i Italien, så valgte Club Brugge at hente ham til klubben i januar. Det har vist sig at være en fremragende ide, da Andreas Skov Olsen har taget sin udvikling til nye højder.

- Jeg føler, at den signing som Club Brugge laver i januar af ham [Andreas Skov Olsen, red.] er med til at sikre dem mesterskabet. Fra han kom til nu, er han blevet en af ligaens bedste spillere, hvis ikke den bedste, siger Jonas Bager til Tipsbladet, inden han går skridtet videre.

- Jeg vil gå så vidt som til at sige, at jeg ser ham som den bedste spiller i ligaen lige nu.

Seks mål og otte assists i 15 kampe i løbet af foråret taler sit tydelige sprog. De mange målinvolveringer var også nok til at få skovlen under Jonas Bagers tidligere klub Royal Union SG, som længe lignede favoritterne til at løbe med mesterskabet.

Den fest satte Andreas Skov Olsen en kæp i hjulet på, men Jonas Bager må blot anerkende den kvalitet, som landsholdsspilleren har bragt til Club Brugge. Han tror ikke på, at det kan fortsætte meget længere, før større adresser venter.

- Han har gjort det fantastisk hernede, og det er nok et spørgsmål om tid, hvor længe de kan holde fast på ham, hvis han fortsætter med at præstere som han gør. Det er virkelig kvalitet.

I denne sæson er Andreas Skov Olsen blot fortsat de gode takter fra foråret. Landsmanden Jonas Bager har imidlertid fundet sig til rette i Charleroi, som han skiftede til tidligere på sommeren, da aftalen med Royal Union SG løb ud.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.