Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert slagter FC København: De er helt på månen

FC København er i øjeblikket et mentalt skrøbeligt hold, lyder dommen fra Discovery-ekspert Mikkel Bischoff, der er rystet over hovedstadsklubbens voldsomme udsving.

FC København har fået en skandaløs start på sæsonen, og efter fredagens 3-1-nederlag til Randers FC blev Discovery-ekspert Mikkel Bischoff bedt om at analysere mestrenes kollaps i anden halvleg, hvor gæsterne scorede tre mål på 12 minutter. 

- Det er nemt at skyde på Valdemar Lund, som er en ung spiller, der kommer ind. Det er jo ikke hans skyld på nogen måde, at defensiven kollapser. For det gjorde den jo også ovre i Viborg, hvor de havde de fleste af de store kanoner med. Så det er en holdstrukturel ting, altså det her med, at når FC København møder modgang, så kan det gå fuldstændigt galt, lød vurderingen fra Bischoff lige efter slutfløjtet, hvor FC København-spillerne blev udsat for en pibekoncert. 

- Det gjorde det i de her par minutter, hvor Randers scorede to mål. Det gjorde det også ovre i Viborg, hvor de var i kontrol i den fodboldkamp, men så gik der seks minutter, og så var Viborg foran. Og det er et problem for FC København. 

Studievært Mette Cornelius kommenterede herefter, at præstationer som fredagens næppe vil føre FC København til et nyt mesterskab, hvortil Mikkel Bischoff kun kunne erklære sig enig.

- Nej, på ingen måde. Altså, FC København har kæmpe problemer i øjeblikket. Og ikke nok med, at de svinger... Jess Thorup snakkede før kampen om den her barre, de skulle stræbe efter og nå op på, ligesom mod Brøndby. Det gør de på ingen måde i dag. Og problemet for FC København er det her med, at de svinger helt vildt fra kamp til kamp i øjeblikket, lød det således fra Bischoff.

- Men de svinger også undervejs i kampene. De har 20 gode minutter, og så har de 20 minutter, hvor de er helt på månen, og et af de dårligste hold i Superligaen. Og det kan man bare ikke som mesterhold. Det kan man ikke, når man har den kvalitet, de har. At være så mentalt skrøbelige, at man fuldstændigt kan miste kontrollen i en fodboldkamp.  

FC København står allerede om tre dage overfor en af sæsonens vigtigste kampe, når de tyrkiske mestre fra Trabzonspor gæster Parken i den første af to playoff-kampe om at komme i Champions League. Her må Jess Thorup sandsynligvis undvære den hjemvendte Mohamed Daramy, der udgik med en skade i nederlaget til Randers. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.