Video : Tipsbladet
Superliga

Cornelius: Det er tæt på, jeg går forkert i Parken

FC København betyder stadig meget for Andreas Cornelius, som i dag spiller for tyrkiske Trabzonspor.

Andreas Cornelius skal for tredje gang spille en europæisk klubkamp i Parken mod sin tidligere klub FC København.

Det sker, hvis angriberen tirsdag kommer i aktion for Trabzonspor i den første af to afgørende kampe om at komme i gruppespillet i Champions League.

I 2018 spillede han mod FCK for både Atalanta og Bordeaux. FCK vandt en duel i playoffrunden i Europa League over Atalanta, der havde angriberen på holdet.

Dengang brændte Cornelius Atalantas sidste spark i straffesparkskonkurrencen, som FCK vandt.

Senere i samme sæson mødtes FCK og Cornelius igen. Angriberen var blevet udlejet til Bordeaux, som FCK mødte i Europa League-gruppespillet, og det resulterede i en sejr til hvert hold.

- Det er specielt at være tilbage og komme som modstander. Jeg har prøvet det før flere gange. Det er lige før, jeg går forkert, når jeg skal finde omklædningsrummet.

- Jeg føler mig hjemme og godt tilpas, ligegyldigt om det er som hjemme- eller udehold, siger Cornelius på mandagens pressemøde.

Mens FCK har indledt sæsonen med tre nederlag i fem kampe i Superligaen, fortsætter Trabzonspor med at vinde i den bedste tyrkiske række.

- FCK er startet dårligt, og vi er startet, som vi sluttede sidste sæson - nemlig godt.

- Så i den nuværende forfatning tager vi favoritværdigheden på vores skuldre. Over to kampe skal vi helst gå videre, mener Cornelius.

Han følger stadig FCK og advarer mod at undervurdere det danske mesterhold.

- Det bliver to svære kampe. Jeg ved, at FCK kan finde et højere niveau frem, end holdet har vist i Superligaen indtil videre, siger han.

29-årige Cornelius tænker stadig tilbage med glæde på sin tid i barndomsklubben.

- Det bliver en speciel oplevelse for mig. Jeg har spillet i FCK, fra jeg var 12 år, til jeg var 24 år bortset fra et lille år i Cardiff.

- Jeg har jo brugt hele min ungdom og tidlige voksenår i denne klub, og jeg har vundet en masse ting med klubben. Vi har oplevet en masse ting sammen, så det er specielt, gentager Cornelius.

Den danske landsholdsspiller omtaler flere gange FCK med ordlyden "vi", og han forventer en god modtagelse af københavnernes fans.

- Jeg regner ikke med, at jeg bliver buhet ud, for jeg ved, at vi har nogle gode fans i FCK. Så jeg regner egentlig bare med, at de tager godt imod mig, og at vi får en fed kamp, siger han.

Bliver det til mål fra Cornelius, bliver jubelscenen måske også mere afdæmpet end vanligt,

- Jeg forventer, at de jubler, hvis de scorer. Og hvis jeg scorer, så kommer jeg nok også til at juble, fordi jeg bliver så glad, at jeg ikke kan styre det. Men jeg kommer ikke til at være hånende eller hoverende.

- Jeg kommer måske til at juble med mine holdkammerater, og det, synes jeg, er helt okay, siger Cornelius.

Ud over Cornelius råder Trabzonspor også over den danske landsholdsspiller Jens Stryger Larsen, der er kommet til den tyrkiske mesterklub denne sommer.

FCK's kamp mod Trabzonspor fløjtes i gang tirsdag klokken 21.

/ritzau/