Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - AGF

Kommer FC Midtjylland tilbage på ret køl? Eller fortsætter AGF's optur?

Kampfakta
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: MCH Arena
Dommer: Jens Maae
På TV: 6eren
Hashtag: #fcmagf #sldk

Holdnyt
FC Midtjylland
Det har været en skuffende sæsonstart for Ulvene, der fyrede Bo Henriksen efter få kampe, og som blot har vundet en ud af ni kampe. Den ene sejr kom endda mod Superligaens aktuelle bundprop, OB.

Især de to seneste pointtab har været smertefulde for Henrik Jensens mandskab. Mod både Lyngby Boldklub og AC Horsens var FC Midtjylland foran med 3-0, men begge gange kollapsede midtjyderne og måtte tage til takke med 3-3.

Især forsvaret har været rystende usikkert for midtjyderne, og man har endnu ikke leveret et clean sheet i indeværende sæson. Det bliver ikke nødvendigvis lettere, når de skal undvære Henrik Dalsgaard og Juninho, som begge blev udvist senest. En kamp, hvor Erik Sviatchenko også udgik efter blot 17 minutter på banen.

Mod Horsens måtte Henrik Jensen desuden se bort fra stjernespilleren Anders Dreyer, der var ude med sygdom, og det er uvist, om han er klar igen. Til gengæld kan FCM glæde sig over, at både Pione Sisto og Gustav Isaksen slog til med kasser i brammingenserens fravær, ligesom Sory Kaba også har været stærkt spillende på det seneste.

AGF
I modsætning til lørdagens modstander kan AGF godt glæde sig over sæsonstarten. Der er blevet pustet nyt liv i “De Hviie” i denne sæson, og under Uwe Rösler er det blevet til tre sejre, en uafgjort og et nederlag.

Det er nok til at give AGF en aktuel tredjeplads i Superligaen, men nu venter sæsonens hidtil sværeste opgave på udebane mod FC Midtjylland.

“De Hviie” går imidlertid ind til kampen med lidt problemer på midtbanen. Man sagde i sidste uge farvel til Albert Grønbæk, der er blevet solgt til Bodø/Glimt i en rekordhandel, og Mikael Anderson har samtidig siddet ude i de seneste to kampe. Såfremt Anderson ikke bliver klar, vil Frederik Brandhof formentlig starte igen.

Også i forsvaret er man ramt af en skade, i og med at Sebastian Hausner har siddet ude siden sæsonpremieren mod Brøndby IF.

Karantæne
FC Midtjylland: Henrik Dalsgaard, Juninho

AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Olafsson - Døhr Thychosen, Gartenmann, Paulinho - Andersson, Onyedika, Evander, Dyhr - Isaksen, Kaba, Sisto

AGF (3-5-2): Hansen - Kristensen, Tingager, Bisseck - Mølgaard, Madsen, Poulsen, Brandhof, Kahl - Haugen, Mortensen

Profilen:
Patrick Mortensen har en fin statistik mod FC Midtjylland med syv mål på 14 kampe. Ja, faktisk er FC Midtjylland det hold, han har scoret flest mål imod i Superliga-regi. I lørdagens kamp er der også lagt op til, at angriberen nok skal få chancer mod et afbudsramt og usammenhængende midtjysk forsvar. 

Vidste du, at…:
Det er et af ligaens bedste forsvar mod et af ligaens værste, når man kigger udelukkende på antal indkasserede mål. Kun OB har indkasseret flere mål end FC Midtjyllands 11, mens kun FC Nordsjælland har indkasseret færre end AGF’s tre indkasserede.

Dom:
I sidste sæson vandt FC Midtjylland kampen i Herning mod AGF, mens “De Hviie” tog sejren på hjemmebane. Hjemmeholdet FCM er trods sæsonstarten også favorit til lørdagens kamp, men med de mange afbud og formen in mente er det ikke svært at forestille sig, at AGF byder op til dans. Det tror vi på her, og vi skyder på et slutresultat på 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: