Video : Tipsbladet
Superliga

Simon Makienok havde lagt returplaner i mange år

Otte år efter afskeden med Brøndby IF er Simon Makienok tilbage i dansk fodbold. Overfor Tipsbladet sætter han flere ord på overvejelserne bag at vende retur til Superligaen.

Simon Makienok skal igen hamre mål ind i den danske Superliga.

Det kunne Tipsbladet som de første breake på transfervinduets sidste dag. Senere samme aften blev han præsenteret i AC Horsens frem til næste sommer.

Aftalen med oprykkerne kommer efter, at Simon Makienok ikke fik forlænget aftalen med St. Pauli tidligere på sommeren. Trods dialog med flere andre klubber, så var AC Horsens det helt rigtige for ham.

Det fortæller den lange angriber til Tipsbladet.

- En af grundene til, at jeg valgte Horsens er, at jeg gerne ville hjem og være en profil og en vigtig spiller for mit hold. Det håber og tror jeg på, at jeg kan her i Horsens. Jeg vil gerne spille fast, score nogle mål og være en del af en fed gruppe og et godt hold, som er inde i en god udvikling.

- Jeg synes, at hele pakken passede godt både for mig og for Horsens. Jeg tænkte, at det ville være et godt match. Jeg vil gerne hjem og spille, vise mig frem og være med i et fedt projekt. Det kunne jeg se mig selv være en del af her i Horsens. Nogle af de andre klubber, jeg har snakket med, der kunne hele pakken ikke hænge samme.

HB Køge har selv været åbenmundede omkring, at de gerne ville bringe Makienok retur, mens han selv har fortalt, at der har været dialog med Brøndby IF. Det har dog ikke været angriberen selv, der har ført samtalerne.

- Det er ikke mig, der har haft snakken med dem [Brøndby IF, red.]. Det er mine agenter. Det er svært for mig at gå i detaljer omkring det, men det er også lige så meget fra deres side af, tænker jeg, at det ikke rigtigt passede ind. Jeg fik bare af vide, at det ikke kunne lade sig gøre.


Sidst Simon Makienok spillede i Danmark var for Brøndby IF, som han forlod i 2014.

Dansk retur har levet i mange år
Otte år har Simon Makienok tilbragt i udlandet for klubber som Palermo, Charlton, Preston, Utrecht og senest i Tyskland for Dynamo Dresden og St. Pauli. Tankerne omkring en retur til Danmark har spirret i angriberen længe.

- Jeg har egentlig haft lysten og tanken omkring det i et par år efterhånden. Allerede inden jeg skiftede til St. Pauli, havde jeg nogle snakke med forskellige danske klubber. Så fik jeg et tilbud fra St. Pauli, som jeg ikke kunne sige nej til. Planen var så, at når jeg var færdig der, så ville jeg gerne vende hjem. Så det er noget, jeg har tænkt på i længere tid.

Denne sommer lykkedes det så for den tidligere HB Køge-angriber, som fik sin debut i søndagens nederlag til Brøndby IF. Det blev kun til ti minutter på banen, da angriberen fortsat er et stykke fra at være helt oppe i omdrejninger.

- Jeg har aldrig prøvet at have så lang ferie før, så det er svært at sige, hvornår jeg føler mig på 100 procent. Jeg ved, at det kommer til at tage et par uger. Nu er der et par kampe, og så kommer landsholdspausen, hvor jeg håber på at kunne lægge på. Og så har vi aftalt, at vi må se på, hvor jeg står henne efter landskampspausen, og om jeg er klar til at spille mere til den tid, siger Makienok til Tipsbladet.

Simon Makienok har optrådt over 100 gange i Superligaen, hvor det er blevet til lidt over 40 mål for HB Køge, Brøndby IF og nu AC Horsens. Angriberen har tegnet en etårig aftale med oprykkerne.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images