Video : Tipsbladet
Spil

Optakt: Lewandowski og Barca bomber løs

Der skal spilles otte Champions League-kampe onsdag aften og én af disse finder sted i Barcelona, hvor FC Barcelona tager imod Viktoria Plzen, og både den kamp og to andre storkampe fra onsdagens program er i fokus i dagens optakt

Napoli underholder onsdag sidste sæsons andenplads Liverpool til deres åbningskamp i UEFA Champions League-gruppespillet 2022/2023 på Stadio Diego Armando Maradona. Det er den første kamp i den europæiske sæson for begge hold.

I den foregående kamp mellem klubberne spillede de uafgjort 1-1 i en Champions League-gruppespilskamp på Anfield i november 2019. Dries Mertens scorede Partenopeis eneste mål i det 21. minut. Dejan Lovren scorede det enlige mål for the Reds i det 65. minut.
Værterne Napoli havde to sejre og to nederlag i fire Europa League-kampe på hjemmebane i sidste sæson. Liverpool vandt i mellemtiden alle deres seks Champions League-kampe på udebane. Det engelske hold vil være ude efter at afslutte en sejrsløs stime på tre kampe på udebane (W0 D2 L1) i alle turneringer.
I deres seneste seks kampe i alle turneringer har Napoli vundet fire og spillet to uafgjort. De scorede 15 og indkasserede fire i løbet af den strækning og scorede først i tre af de seks kampe. Et flertal af deres mål (ni) kom i første halvleg, mens deres modstandere nettede tre gange i de første 45 minutter. Liverpool har vundet to, spillet tre uafgjort og tabt en i deres seneste seks. De scorede 15 og indkasserede seks i løbet af den strækning og nettede først i en af de seks. De lavede fem mål i første halvleg, mens deres modstandere nettede fire gange før pausen.

Formstærke Bayern München kan gøre det til 10 kampe i træk som ubesejret, når de onsdag rejser for at møde Internazionale i UEFA Champions League-gruppespillet på Stadio Giuseppe Meazza. Begge hold spiller deres første europæiske kamp i sæsonen.
Det var Inter, der sejrede i det foregående møde mellem holdene i juli 2017 og slog Bayern München 2-0.
I sidste sæsons Champions League blev Inter ført an af Edin Dzeko med tre mål. Robert Lewandowski, Bayern Münchens førende målscorer fra deres Champions League-kampagne 2021/2022 med 13 mål, er rejst til Barcelona. Leroy Sané, klubbens anden mest scorende trussel, nettede seks gange.
Begge klubber er midt i succesfulde scoringsstimer på det seneste, da hjemmeholdet har nettet i deres seneste 20 kampe i alle turneringer, mens gæsterne har været på mål i 14 kampe i træk.
Værterne fra Inter havde to sejre og to nederlag i fire Champions League-kampe på hjemmebane i sidste sæson. Bayern München havde i mellemtiden tre sejre, en uafgjort og et nederlag i deres fem Champions League-konkurrencer på vejen. Det tyske hold er på en ubesejret stime på seks kampe på udebane (W4 D2 L0) i alle turneringer.
I deres seneste seks kampe i alle turneringer har Inter vundet fire og tabt to. De scorede 14 og indkasserede otte i den periode og scorede først i fem af de seks konkurrencer. De havde fem mål i første halvleg, mens deres modstandere nettede to gange i de første 45 minutter. Bayern München har vundet fire og spillet to uafgjort i deres seneste seks. De scorede 22 og indkasserede tre i den periode og nettede først i fire af de seks. De fleste af deres mål (14) kom i første halvleg, mens deres modstandere nettede to gange før pausen.