Video : Tipsbladet
Landshold

Solbakken i vild ordkrig med norsk trænerkollega

Ståle Solbakken og Kjetil Rekdal lader ikke til at have meget til overs for hinanden.

De har været i ordkrig tidligere, og nu blusser det igen op, efter Norge lørdag aften tabte med 1-2 ude mod Slovenien.

Landstræner Ståle Solbakken og Rosenborg-træner Kjetil Rekdal er i ordkrig og har været det i et par måneder, lader det til. Og det seneste afsnit til dette kapitel handler om keeper Ørjan Nyland, der var på kassen mod Slovenien, selv om han ikke har en klub for tiden. Målmanden kostede en kasse.

Men først må vi lige en tur tilbage til ordkrigens start. De to norske legender spillede på landsholdet sammen i 90'erne, og Rekdal lader ikke til at være helt tilfreds med Solbakkens rappe replikker ,som de fleste i Danmark også er bekendt med, at Solbakken er dygtig til.

Ordkrigen startede, da Kjetil Rekdal den 17. august til Adressaavisen fortalte, at Markus Henriksen bør være med på det norske landshold, og at der ikke er nogen tvivl om, at han skal være med. Dengang kaldte han Markus Henriksen for Eliteseriens bedste stopper.

Da den norske landsholdstrup så blev udtaget, var Markus Henriksens navn ikke at finde i truppen. Og så var det, at Ståle Solbakken ikke havde glemt, hvad Kjetil Rekdal udtalte for lidt mere end en måneds tid siden, da landstræneren fik spørgsmålet om Henriksen.

- Nu var "Reka" den sidste i Norge, som mente, at (Martin) Ødegaard var en nogenlunde spiller. Så vi kan ikke tage alt, han siger, for gode varer, lød det fra Solbakken, der ikke uddybede.

Kjetil Rekdal brugte lidt tid på at sunde sig over den kommentar, inden han på Twitter skrev om Solbakken den 12. september:

- Det må være kedelige dage for landstræner Solbakken, når transfervinduet er lukket. De konstante angreb mod alt og alle på pressemøderne tyder på manglende modenhed, lød det.

Solbakken endte med at sige, at det altså blot var en joke, men sådan tog Rekdal det næppe.

Og så er vi fremme ved lørdagens landskamp, hvor Rekdal - som tv-ekspert - kritiserede valget af Nyland, og at det var underligt, at Solbakken ikke spillede med Sten Grytebust eller André Hansen i stedet.

- Jeg skelner mellem to typer af kollegaer, og det har ikke noget at gøre med Rekdal. Der er dem, der analyserer med et koldt hoved og ønsker gode ting for andre og er glade, når andre gør det godt. Som kan være glade, når der laves gode præstationer. Og så er der en type, der sover dårligt om natten, mens andre har det godt eller er i en situation eller position, hvor vedkommende kan få succes, sagde Ståle Solbakken efter kampen til norsk TV 2.

Solbakken sagde ikke, hvilken type Rekdal så er, men det ligger jo mellem linjerne i den måde, den norske landstræner udtaler sig på. 

Han blev senere spurgt konkret ind til, om det er Rekdal, han henviser til med sit svar om at sove dårligt om natten:

- Jeg svarer på et generelt grundlag. Nogle gange sidder vi her, og så henviser man til noget, som nogen har sagt, skrevet eller gjort. Du ved, hvad der ligger bag, og hvad der ligger foran. Det er nemt at adskille mellem, hvem der er åbenhjertig og ærlig og ønsker, at kollegaerne i faget får succes, og hvem der har ondt i røven, som vi siger i Danmark.

Ståle Solbakkens ord blev forholdt Kjetil Rekdal, der til VG svarede:

- Alle, der kender mig, ved, at jeg er Norges patriot nummer et inden for sport. Jeg er optaget af landsholdet og ønsker dem succes, og jeg er optaget af norsk fodbold, og at norsk fodbold skal klare sig godt.

Trods nederlaget fører Norge fortsat Nations League Gruppe B med samme pointantal som Serbien, og man sikrer sikg med uafgjort mod Serbien hjemme i Norge tirsdag gruppesejren og dermed oprykning til bedste lag i Nations League, hvor Danmark også hører til.