Video : Tipsbladet
Landshold

Karakterer: Storklubberne må savle over ham

Tipsbladet er klar med karakterer fra opgøret i Parken mellem Danmark og Frankrig i Nations League.

Tipsbladet i Parken.

Danmark - Frankrig 2-0 (2-0)
1-0 Kasper Dolberg (.34)
2-0 Andreas Skov Olsen (.39)

Det rød-hvide maskineri skulle lige igang, men da det først begyndte, så kom der tryk på kedlerne under den københavnske nattehimmel. To danske mål på fem minutter, og så var hjemmeholdet fuldstændig oven på.

De sidste 45 minutter fortsatte i en jævnbyrdig slagudveksling, hvor Frankrig pressede på, mens Danmark lurede på kontra. Det blev dog ikke til flere mål i Parken. Danmark vinder 2-0 foran 36.064 ellevilde danske fans.

Her er karaktererne fra opgøret.

Kasper Schmeichel - 5 bolde
Danmarks sidste skanse havde flere fine redninger ved stillingen 0-0. De var ikke af samme kaliber som farens ved EM i 1992, men de var vigtige på et tidspunkt, hvor Kasper Hjulmands mandskab var presset tilbage på banen. Derudover var Kasper Schmeichel dygtig med sine fødder, og så fik han hele Parken til at bryde ud i jubel i anden halvleg, da han pillede pynten af Kylian Mbappé, som havde frit løb ned mod den tidligere Leicetser-målmand. Flot indsats af keeperen.

Rasmus Nissen Kristensen (.90) - 3 bolde
Niveauet var en pose blandede bolsjer fra Premier League-spilleren søndag aften i Parken. Han faldt slet ikke igennem i duellerne med Kylian Mbappé, men han kiksede også et simpelt indgreb og havde en sløj boldomgang i nogle situationer. Det er dog ikke usandsynligt, at Rasmus Nissen Kristensen er den foretrukne højre back, når vi kommer til Qatar. 

Joachim Andersen - 5 bolde
Forsvarsspilleren kan roligt klappe sig selv på skulderen nede i omklædningsrummet. Han var fremragende i den bagerste kæde mod Frankrig, hvor han kom i vejen flere gange, da det var tæt på at blive farligt i Danmarks felt. Crystal Palace-stjernen krydrede sin flotte aften ved at have tredjesidste berøring på Andreas Skov Olsens mål til 2-0 i slutningen af første halvleg. Joachim Andersen må have spillet sig endnu tættere på en startplads ved VM.

Andreas Christensen - 3 bolde
Den danske FC Barcelona-stjerne havde sine problemer med Oliver Giroud i luftspillet, men var ellers sikkerheden selv med fødderne, hvis vi ser bort fra en aktion, hvor han gav bolden til Antonio Griezmann, og i sine andre aktioner i nationalarenaen. Godkendt, men heller ikke mere end det.

Joakim Mæhle - 4 bolde
Det var tæt på at blive katastrofalt, da Joakim Mæhle var centimeter fra at lave selvmål, da han ramte et indlæg helt skævt. Efterfølgende spillede Serie A-spillerne sig gevaldigt op og kom stormende ude i venstre side af banen, som vi kender ham for at gøre. Han var ligeledes tæt på at komme på måltavlen i første halvleg. Det skal også nævnes, at han havde kræfter gennem alle 90 minutter til konstant at være aktiv. 

Pierre-Emile Højbjerg - 4 bolde
Danmarks defensive anker skyder brystet lidt længere frem end den gennemsnitlige dansker. Laver et minimum af fejl både i sine defensive aktioner og på bolden. Uhyggelig vigtig for den danske organisation.

Thomas Delaney (.71) - 3 bolde
Han savner spilletid i Sevilla, men på det danske landshold er han et sikkert kort hos Kasper Hjulmand. Han stressede i nogle situationer, hvor han manglede koldblodighed. Den sidste skarphed mangler fortsat hos Thomas Delaney, der dog er uhyggelig på offensive standarder.

Christian Eriksen - 5 bolde
Hold så ferie for en smørfod Christian Eriksen løber rundt. Man burde efterhånden vide det, men den danske talisman strøede endnu engang om sig med smukke pasninger. Er igangsætter ved føringsmålet, og forinden sender han Skov Olsen afsted i en friløber. Skræmmende gode hjørnespark og enormt vigtig for Danmark. Et par sløsede afleveringer ændrer ikke på en stærk præstation af månedens spiller for september i Manchester United.

Andreas Skov Olsen (.71) - 5 bolde
Landsholdets bedste venstre fod tilhører Andreas Skov Olsen. Det er hans scoring til 2-0 et bevis på. Fra stående flugter han den i kassen, og beviser os alle sammen, hvorfor Tottenham har haft en scout til at kigge nærmere på ham. Var involveret i flere offensive aktioner, der var tæt på at kaste flere mål af sig. Tottenham har angiveligt allerede set nærmere på ham, og han drømmer selv om Premier League, så man kan sagtens forstå, hvis de engelske storklubber savler over Andreas Skov Olsen.

Kasper Dolberg (.60) - 4 bolde
En lang måltørke er slut for Kasper Dolberg, der var lige der, hvor Kasper Hjulmand gerne vil have ham til at være. Nemlig i feltet. Prikker fornemt føringsmålet i kassen tæt under mål. Har flere fine aktioner som opspilsstation, men Dolberg mangler fortsat de sidste procenter, før han er i topform.

Mikkel Damsgaard (.60) - 2 bolde
Han skal fortsat have banket noget rust af sig efter sin lange skadespause. Mikkel Damsgaard leverede en flot assist til Dolberg, men ellers var Brentford-spilleren ikke særligt iøjnefaldende. Virkede uskarp og ukarakteristisk dårlig på bolden. Flere fejlafleveringer og sløje beslutninger.

Indskiftere:
Jesper Lindstrøm (.60) - 3 bolde
Kantspilleren fik den sidste halve time på banen, hvor han efterlod et flot indtryk. Bragte en masse energi og en ivrighed efter at skabe noget. Kan blive et spændende trumfkort for Kasper Hjulmand i Qatar.

Rasmus Højlund (.72) - 3 bolde
Der var masser af energi i den unge landsholdsangriber, da Kasper Hjulmand sendte ham på banen. Han var ikke nervøs for at få kuglen, og han udfordrede også gerne franskmændene. En enkelt gang gik det lige stærkt nok, hvilket kostede Rasmus Højlund et gult kort.

Simon kjær - UB
Kaptajnen fik knap 20 minutter på banen.

Martin Braithwaite - UB
Spillede mindre end 20 minutter.

Alexander Bah - UB
Fik de sidste minutter på banen.

Træneren:
Kasper Hjulmand - 4 bolde
Rasmus Nissen Kristensen, Mikkel Damsgaard og Kasper Dolberg var nye i startopstillingen, mens den bagerste kæde bestod af fire spillere. Ja, landstræneren havde ændret en del i forhold til kampen i Kroatien. Heldigvis havde Kasper Hjulmand taget den rigtige beslutning, og det var de helt rigtige folk, som var valgt til opgaven mod de forsvarende verdensmestre. Når det er tilfældet, fortjener træneren altid ros.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.