Video : Tipsbladet
Champions League

Ironisk FCK-profil: Det bliver stille og roligt

Der hersker tvivl om, hvorvidt Erling Haaland spiller mod FCK, men hvis han gør, bliver han en udfordring.

Det store samtaleemne i Manchester tirsdag var, om Erling Haaland mon spiller, når FC København onsdag gæster Etihad Stadium i Champions League.

Manager Pep Guardiola sagde ikke noget om det, sikkerhedsvagten på stadion mente, at Haaland skal have en pause efter fuldt program hidtil i sæsonen, og så var der en bunke norske journalister, som meget gerne så deres store darling komme på banen.

Én ting er sikkert. Hvis det norske målmonster spiller, så får FCK sin sag for.

- Han er den bedste angriber i verden. Man ser ham ikke så meget i kampene, men når man ser på statistikken bagefter, har han scoret tre mål.

- Han er der bare altid, siger Viktor Claesson, der onsdag bærer anførerbindet for FCK, fordi Carlos Zeca er ude med en slem knæskade.

Svenskeren kan glæde sig over, at det formentlig ikke er ham, der får mest travlt med at stoppe nordmanden, der har scoret 17 mål i 10 kampe i Premier League og Champions League i denne sæson.

Det skal derimod Victor Kristiansen hjælpe med fra sin position på backen.

- Det bliver en stille og rolig opgave, sagde Victor Kristiansen tirsdag til stor morskab for de tilstedeværende på Etihad Stadium, inden han skruede en lidt mere alvorlig mine på.

- Han er helt fantastisk, og han kommer sikkert igennem på en eller anden måde. Men vi må prøve at være stærke i kollektivet og finde en eller anden mulighed for at smaske ham, siger Victor Kristiansen.

FCK-træner Jacob Neestrup, der onsdag står i spidsen for FCK for blot anden gang, har den holdning, at Manchester City mest af alt er et stærkt kollektiv. Men en målmaskine som Haaland kan man ikke ignorere, erkender han.

- Han har en kæmpe fysik og gode afslutninger. Han er god til at komme først til flade og høje indlæg. Han er en dygtig presspiller og er en stor holdspiller.

- For os handler det om at identificere hans typiske karakteristika og med den viden minimere hans muligheder for at komme i gode positioner, siger Jacob Neestrup.

Erling Haaland har gennem de seneste år leveret lidt af en fantomkarriere. I 2019 skiftede han fra Molde i Norge til Red Bull Salzburg i Østrig.

Der tog han Champions League med storm, da han i sine første fem kampe i 2019/20-sæsonen scorede otte mål. Præstationerne fik alle de store klubber til at finde pengepungen frem, og nordmanden valgte Dortmund.

Der scorede han 86 mål i 89 optrædener, inden Manchester City i sommer løb med hans underskrift. Siden har han blot løftet sit niveau yderligere.

Onsdag kan han gøre livet svært for FCK.

/ritzau/