Video : Tipsbladet
La Liga

Sevilla-træner: Det er ikke tennis, Dolberg

Jorge Sampaoli forklarer nu, hvorfor Kasper Dolberg slet ikke får spilletid i øjeblikket.

For små tre uger siden overtog Jorge Sampaoli cheftrænertjansen i Sevilla, og straks havde han rosende ord til overs for klubbens danske angriber, Kasper Dolberg.

- Jeg stod over for Dolberg i Frankrig (hvor Sampaoli var cheftræner i Marseille, og Dolberg spillede i Nice, red.), og hans start var meget imponerende. Han scorede mål, og det er svært at score i så fysisk en liga, lød det blandt andet dengang.

I Sampaolis første kamp som Sevilla-træner startede Dolberg også inde med en assist til følge mod Athletic Club, men derudover vil det være synd at sige, at trænerskiftet ligefrem har gavnet den danske landsholdsangriber.

I de seneste fire kampe har “vidunderet fra Voel” startet på bænken. Og han har også sluttet kampene på bænken.

Facit: Nul minutter siden kampen mod Athletic Club for lidt over to uger siden.

Og hvorfor det forholder sig sådan, forklarer Jorge Sampaoli på et pressemøde forud for tirsdagens kamp mod FC København:

- Da jeg talte om [Dolberg], var det, fordi jeg stod over for ham i Nice, og jeg så en spiller, der havde et godt fodboldforhold til sine holdkammerater. Det kan jeg ikke se her, siger Sampaoli ifølge AS og fortsætter: 

- Man skal arbejde for at det sker. Der er spillere, der styrker hinanden, og andre, der neutraliserer hinanden. Dolberg er meget ung og med et stort potentiale, men han skal relatere til sine holdkammerater.

- Det her er ikke tennis, det er fodbold. 11 mand spiller, og man skal forstå hinanden og forstå spillet. Han kan ikke sproget, og han er indadvendt, men hvis det lykkes os at spille ham ind, er Dolberg en meget dygtig spiller.

Kasper Dolberg, 25 år, er udlejet fra OGC Nice til Sevilla for hele denne sæson og står hidtil noteret for seks kampe og en assist.