Video : Tipsbladet
VM

Freder dansk stjerne: Han spiller mod Frankrig

Det fik masser af opmærksomhed, da en tydelig utilfreds Simon Kjær blev udskiftet mod Tunesien. Startpladsen mod Frankrig bør dog ikke være i fare.

Da Kasper Hjulmand skiftede system mod Tunesien, hvor han gik fra tre midtstoppere til to, så var det anfører Simon Kjær, der blev ofret. 

TV-billederne viste efterfølgende en Simon Kjær forlade banen med blikket rettet mod jorden. Spørgsmålet er, om udskiftningen indikerer, at Simon Kjær er bag Joachim Andersen og Andreas Christensen i Danmarks forsvarshierarki, selv om han har anførerbindet på armen. 

Kan man dog bare sådan bænke Simon Kjær? 

- Nej, det kan man ikke. Specielt ikke når man ved, at Hjulmand går meget op i de her relationer. Det er også derfor, at Delaney får en sikker startplads, selv om hans efterår sandt for dyden heller ikke har været noget særligt, siger Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen, der dog sår tvivl om Simon Kjærs deltagelse mod Australien. 

- Så han vægter dem, der kender landsholdets måde at spille på, og derfor får Simon Kjær selvfølgelig også den her plads (mod Frankrig, red.). Men mod Frankrig tror jeg igen, at han holder fast i den her trebagkæde, fordi med det angreb Frankrig kommer med, det er så pivstærkt, så de er nødt til både at have nogle midterforsvarere, der kan stå imod Giroud, men også nogle der kan hjælpe backerne mod Dembele og Mbappé, der bare kommer blæsende over kanterne. 

- Så Hjulmand kommer ikke til at tage beslutningen om, hvor i hierarkiet Simon Kjær står mod Frankrig, men det kan hurtigt komme i spil mod Australien, siger Tipsbladets chefredaktør.

På lørdag viser Kasper Hjulmand, hvordan han blander sine kort, når Danmark klokken 17.00 brager sammen med Frankrig.

Se hele analysen af Simon Kjærs position i afspilleren over artiklen.