Video : Tipsbladet
Landshold

Blev truet med fyring efter Kudus-udtagelse

Den ghanesiske landstræner fortæller, at han blev truet med en fyring, hvis han brugte Kudus og tabte.

Han er den nok største stjerne på Ghanas landshold i øjeblikket, men i landets fodboldforbund har der ikke altid været lige stor tiltro til Mohammed Kudus.

Ja, faktisk var der direkte modstand af beslutningen om at udtage den dengang 19-årige Kudus til landsholdet, da midtbanespilleren i 2019 fik sin debut mod Sydafrika. Så stor modstand, at den daværende landstræner, James Kwesi Appiah, fik at vide, at han ville blive fyret, hvis han brugte Kudus og tabte. 

Det fortæller James Kwesi Appiah ifølge ghanesiske medier.

- Der var folk, der følte, at de unge spillere ikke fortjente “Black Stars”-udtagelsen. Men for mit vedkommende havde jeg set dem, og jeg troede på dem. Jeg har altid fortalt mine spillere, at de ikke skal bevise sig for mig, men for ghaneserne. Hvis du gør det godt, er det for dit eget bedste.

- Mit job var på spil, fordi jeg blev advaret om, at hvis jeg tabte kampen, ville jeg blive fyret. Jeg havde ikke noget imod, fordi jeg vidste, at jeg gjorde det, der var godt for landet, siger han ifølge blandt andre Football Ghana.

Men den, der ler sidst, ler bedst, som ordsproget lyder. Appiah og Ghana vandt kampen over Sydafrika takket være mål fra Thomas Partey og Mohammed Kudus.

Den tidligere FC Nordsjælland-stjerne spiller i dag i Ajax, men efter et flot VM er han blevet sat i forbindelse med flere europæiske storklubber såsom Dortmund og Manchester United.