Video : Tipsbladet
Superliga

Bo H. på rov i Danmark? Håber jeg da absolut!

Bo Henriksen afviser ikke, at der snart kan ende en dansker i FC Zürich, men han siger dog, at klubben ikke havde råd til Anders Dreyer.

Bo Henriksens netværk i dansk fodbold er enormt.

Cheftræneren har i en årrække dobbeltjobbet som både sportschef og træner i Superligaen, og hans kendskab til, hvad der rører sig i dansk fodbold er stadig intakt, selv om han nu er cheftræner i schweiziske FC Zürich.

Her skal han i denne halvsæson kæmpe en brav kamp for at sikre overlevelse i den bedste række. Aktuelt er Zürich sidst med fire point op til redning. Det lugter dog ikke af, at han søger mod Danmark for at sikre sig "mission overlevelse".

Det danske marked er ellers interessant for ham og hans klub, fortæller han til Tipsbladet.

- Det vil være åndssvagt ikke at bruge mine kontakter i Danmark. Jeg kender jo stadigvæk alle spillerne og følger stadig rigtig meget med i Superligaen og ser alle de kampe, jeg kan komme til. Så det er da absolut en mulighed, at det kommer på tale på et tidspunkt. Hvornår det lige bliver, og hvornår timingen er rigtig, og den rigtige spiller byder sig til, det ved man ikke.

- Men der er ingen tvivl om, at det danske marked er voldsomt eksponeret for mig i hvert fald. Så skal jeg selvfølgelig have overtalt mit bagland hernede til at synes, det er en god idé, at vi skal have nogle gode danske spillere. Så det håber jeg da absolut, der kommer på et tidspunkt, siger Bo Henriksen til Tipsbladet.

En spiller, som Bo Henriksen virkelig godt kunne have tænkt sig, var Anders Dreyer, som for nylig blev solgt til RSC Anderlecht. 

De to har et suverænt forhold til hinanden. Efter sit skifte fortalte Anders Dreyer til Tipsbladet, at Bo Henriksen var en primær årsag til, at han skiftede hjem til klubben fra Heden i sommer. 

På den måde burde Bo Henriksen vel også have haft kendskab til den frikøbsklausul, som Anderlecht udløste, da de købte Dreyer i FCM? 

- Det var desværre uden for vores økonomiske råderum, for ellers var jeg da hoppet på tungen for ham. Det skal da ikke være nogen hemmelighed. Jeg har jo ikke haft så meget med den rent økonomiske del i Midtjylland, så jeg var ikke helt inde over alle detaljer i de forskellige ting. Det har ikke været så vigtigt for mig.

- Det vigtige for mig er jo at se på, hvad der er sket. Nu er jeg glad på Dreyers vegne, og så er det klart, at jeg sindssygt gerne vil arbejde sammen med ham på et tidspunkt igen. Nu må vi se, om det kommer til at ske. Det kan man jo håbe! Siger den karismatiske Zürich-træner. 

Anders Dreyers frikøbsklausul lød angiveligt på 32 millioner kroner, hvilket flere medier har beskrevet. Det siger så sig selv, at skal Bo Henriksen søge mod det danske marked, så er det i hvert fald ikke i den prisklasse, som han skal handle på. Omvendt er det også de færreste Superliga-spillere, som er så dyre.