Video : Tipsbladet
Serie A

Efter hård dom: Juventus anker afgørelse

Der venter et akt yderligere i sagen, der indtil videre har kostet Juventus 15 point i Serie A.

Det kom fredag aften frem, at det italienske fodboldforbund FIGC's domstol havde idømt Juventus en pointstraf på 15 point. Det er noget, som storklubben kort efter har valgt at appellere.

Dermed er sagen endnu ikke overstået. 

I stedet står det klart, at det kommer til at være den olymiske komite i Italien, CONI, der kommer til at stå for næste akt af sagen, som handler om værdisætningen af spillerne i klubben.

Den er blevet kaldt' Plus Valenza-sagen', som i første omgang endte med at blive afvist af den domstol i Italien grundet manglende beviser for, hvad spillerne egentlig er værd. Sagen blev siden taget op i fodboldforbundet, hvor straffen var de førnævnte 15 point.

Det betyder endvidere, at Juventus nu er langt væk fra europæisk deltagelse, og deres position er nu nummer 10 i Serie A med 12 point op til nærmeste Champions League-position.

Afgørelsen, der nu er anket, betyder også, at der er straffe til en række af nøglepersoner i Juventus. Den tidligere sportsdirektør Fabio Paratici er eksempelvis idømt 30 måneders karantæne, mens Juve-legenden og tidligere vicepræsident Pavel Nedved har fået en karantæne fra fodbold i otte måneder.

Det er ikke første gang, at Juventus er kommet i et uheldigt lys. Tilbage i 2006 blev klubben tvangsnedrykket efter en sag om matchfixing.