Video : Tipsbladet
Landshold

Ståle jubler over tidligere FCM-stjerne

Den tidligere FC København-træner glæder sig over, at Alexander Sørloth bomber løs i spansk fodbold.

I efteråret 2017 var de to nordmænd rivaler i Superligaen, men i dag kan Ståle Solbakken som norsk landstræner sagtens glæde sig over, at den tidligere FC Midtjylland-stjerne Alexander Sørloth bomber mål ind på liv og løs.

Som lejesvend i Real Sociedad har Sørloth nemlig gang i sin bedste sæson, siden han i 2019/20-sæsonen blev topscorer i tyrkisk fodbold, og han har hidtil i denne sæson scoret 12 mål i 25 kampe. Han har desuden gang i en stime, hvor han har scoret i fem ligakampe i træk.

Og det glæder altså Solbakken, som kan nyde godt af Sørloths kvaliteter på Norges landshold. 

- Han har haft en god periode. Sammen med Real Sociedad har han præsteret bedre, og det har været bundsolidt. Jeg er meget "happy" for ham, siger Ståle Solbakken til TV 2 Norge og uddyber:

- Han har været meget effektiv og været god til at gribe sine chancer. Derudover har han fået en flot kontinuitet i sit spil.

Men trods succesen skal Sørloth altså ikke regne med at spille spidsangriber på Norges landshold, selvom han gør det i Real Sociedad. Der er nemlig en mand ved navn Erling Braut Haaland.

- Hos os har han (Sørloth, red.) haft en fri rolle offensivt, gerne som sideangriber. Så bliver han trukket længere ud på kanten. Men han har spillet gode kampe for os, siger Solbakken.

Kun tre angribere har scoret flere mål end Alexander Sørloth i La Liga i denne sæson, og det er Robert Lewandowski fra FC Barcelona, Joselu fra Espanyol og Karim Benzema fra Real Madrid. 

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE