Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - FC Midtjylland

Det er to hårdt pressede Superliga-mandskaber, der mandag mødes i Aalborg.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Peter Kjærgsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabfcm #sldk

Holdnyt:
AaB
Det begynder efterhånden at spidse alvorligt til for nordjyderne, der har indledt forårssæsonen med to nederlag. I forhold til tabellen hjælper det ikke det store, at AaB spillemæssigt leverede et langt mere positivt indtyk i 1-0-nederlaget til FC København. 

Den gode præstation i Parken må dog give en vis selvtillid til AaB-spillerne, der på nuværende tidspunkt er pisket til at få point på kontoen, hvis afstanden til AC Horsens på den anden side af nedrykningsstregen skal blive mindre. 

Det må også have givet selvtillid, at man formåede at slå Viborg FF med 2-0 i første opgør i pokalkvartfinalen i midtugen. Louka Prip scorede begge mål.

Defensivt har det egentlig set fint ud for AaB i foråret, men aalborgenserne er nødt til at få gang i målscoringen i Superligaen, hvis drømmen om overlevelse skal holdes i live. 

Dén mission bliver uden Kasper Jørgensen, Andreas Poulsen og Younes Bakiz, som alle sidder ude med skader. Jeppe Pedersen er langtidsskadet. 

FC Midtjylland
Efter den forrygende 4-0-sejr mod Viborg kom FC Midtjylland brat ned på jorden igen med 1-0-nederlaget til Brøndby i sidste runde. 

Med dette nederlag skal FC Midtjylland pludselig til at kigge sig over skulderen, idet hold som AGF og Silkeborg nu vil øjne muligheden for at snuppe en plads i top seks. 

Det vil utvivlsomt være en katastrofe for FC Midtjylland at gå glip af Mesterskabsspillet, men Albert Capellas' mandskab ligner da også et hold med markante mangler, især i offensiven, hvor rigtigt meget afhænger af Gustav Isaksen. 

Erik Sviatchenko missede kampen mod Brøndby med en skade, men er tilbage mod AaB. Til gengæld er klubben uden højre back Joel Andersson, der sidder over med en mindre skade.

Karantæner:
AaB: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger: 
AaB (4-2-3-1): Theo Sander - Kilian Ludewig, Rasmus Thelander, Lars Kramer, Daniel Granli - Malthe Højholt, Iver Fossum - Louka Prip, Lucas Andersen, Allan Sousa - Nicklas Helenius

FC Midtjylland (4-3-3): Jonas Lössl - Mads Døhr Thychosen, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Paulinho - Kristoffer Olsson, Emiliano Martinez, Armin Gigovic - Gustav Isaksen, Astrit Selmani, Emam Ashour

Dom: 
AaB lignede et hold på vej i den rigtige retning i kampen mod FC København, mens FC Midtjylland ikke imponerede mod Brøndby. Gæsterne vil selvfølgelig være favoritter, men buddet herfra lyder på 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: