Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Lyngby Boldklub

FCM er i fare for at misse mesterskabsslutspillet og har brug for tre point mod Lyngby Boldklub, der kommer fra en overraskende sejr over Brøndby IF.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmlbk #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
I Superligaen er det gået rigtig skidt for spanske Albert Capellas, der har et pointsnit på 1,5 point pr. kamp. For en klub som FC Midtjylland er det uacceptabelt, og spanieren kan ende i fare for at få en fyreseddel, hvis han i løbet af foråret ikke får pointsnittet op. Sådan er det, når man ikke præsterer i en topklub.

Senest skuffede man mod AaB og spillede blot 0-0 i et opgør, hvor Jonas Lössl havde en del at lave.

I første omgang handler det nu om at komme med i det sjove selskab for FCM. Klubben ligger aktuelt uden for top seks og skal altså forsøge at kravle ind. Det kræver en sejr over Lyngby Boldklub, inden man møder Silkeborg IF i sidste runde.

Pione Sisto er fortsat langt fra holdet og kan blive solgt eller udlejet i denne måned - det ser dog ud til i første omgang, at skiftet til Malmö FF er gået i vasken. Ude var Joel Andersson senest med en mindre skade, mens Junior Brumado er ved at arbejde sig tilbage fra en skade. Både Andersson og Brumado er i kamptruppen mod Lyngby. Det er Sisto ikke. 

Frederik Heiselberg er blevet skadet og er ikke med.

Lyngby Boldklub:
De fik tre uventede point mod Brøndby IF, og Lyngby Boldklub er kommet godt ud til dette forår, hvor man med fire point i de første tre kampe har vist noget livstegn efter et elendigt efterår.

Klubben har solgt flere gode spillere, men unge folk som Tobias Storm, Lucas Hey og Tochi Chukwuani har været gode og fortjener ros.

Lyngby rykker formentlig stadig ud af rækken, men klubben har fået noget at bygge på, som kan bruges til næste sæson, hvor målet så må være at komme tilbage i Superligaen.

Til opgøret mod FCM vender Marcel Rømer tilbage efter overstået karantæne. Han afløses i skammekrogen af Mathias Kristensen.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Lyngby Boldklub: Mathias Kristensen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Andersson, Dalsgaard, Sviatchenko, Paulinho - Gigovic, Martinez, Olsson - Isaksen, Selmani, Ashour

Lyngby Boldklub (3-5-2): Kikkenborg - Gregor, Bjelland, Hey - Storm, Magnusson, Winther, Chukwuani, Finnsson - Gytkjær, Finnbogason

Dom:
Begge hold skal bruge en sejr i opgøret. Hjemmeholdet jagter top seks, mens udeholdet jagter en ny sejr og dermed fornyet optimisme i forhold til nedrykningsstregen.

Opgøret spilles i Herning, og FCM skal snart til at vise, at man også har andre strenge end Gustav Isaksen at spille på offensivt.

Vi tror, at klubben ender med at hente en smal sejr mod Lyngby og holder sig i spil til kampen om top seks - 1-0 til FCM.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: