Video : Tipsbladet
Skandinavien

Slår alarm: Ingen grund til at vælge DK over Norge

Mange norske talenter har søgt mod Danmark, og det bekymrer i landet, hvor man ønsker, at spillerne skal blive i norsk fodbold.

Andreas Schjelderup er blevet solgt for over 100 millioner danske kroner Benfica. Penge, som måske kunne være havnet i en norsk kasse i stedet for en dansk, hvis da ellers Bodø/Glimt havde været i stand til at beholde den unge kantspiller.

For Schjelderup forlod Norge og Bodø/Glimt i sommeren 2020 og kom i stedet til FC Nordsjælland, hvor supertalenter, der også var interessant for FC København, udviklede sig til en stor profil, inden han blev solgt til portugisisk fodbold. 

Og flere talenter har taget turen væk fra Norge de senere år. Sindre Walle Egeli er også rykket til FCN, og ifølge Nettavisen gør Markus Seim-Monsen det samme til sommer.

FCM har hentet Edvard Sundbø Pettersson og Sander Evjen-Brostrøm, begge 16 år, og FCK har Ethan Amundsen-Day.

I Norge råber man nu op, da man mener, at det er vanvittigt mange penge, norske klubber og norsk fodbold går glip af, fordi talenterne blandt andet søger mod Danmark for tidligt. Der er ingen grund til at vælge Danmark over Norge, lyder det også.

Ifølge NRK's fodboldekspert Kristoffer Løkberg kan talenterne fint udvikle sig i norsk fodbold. 

- Her slipper man for at være en i mængden på et akademi eller et reservehold. Der kommer mange penge i klubkasserne hos de norske klubber, og så slipper de for at stå tilbage med nogle håbefulde procenter i videresalg, siger han til NRK.

Han påpeger, at man ikke skal presse den enkelte spiller på samvittigheden.

Værd at bemærke er da også, at hvor Danmark henter talenter fra Norge blandt andet, er det jo også sådan, at man i Danmark mister unge talenter til andre lande. Nogle af de spillere ender dog med at kaste et godt beløb i de danske klubkasser.