Video : Tipsbladet
Generelle

Sammenlignet med Brøndby-darling: Det var hårdt

Mattias Jonson var en strålende fodboldspiller, så det har været svært for hans søn, der er blevet sammenlignet med den svenske kantspiller.

131 Superliga-kampe for Brøndby IF, 40 mål og 26 assister.

Svenske Mattias Jonson er blandt andet beskrevet som en Brøndby-darling, der over fem sæsoner var med til at vinde et mesterskab og en pokaltitel med klubben fra den københavnske Vestegn.

57 landskampe spillede han for Sverige og var over en stor del af sin karriere en dygtig kantspiller, der udover Brøndby IF også spillede for Örebro SK, Helsingborgs IF, Norwich City og Djurgårdens IF.

Og nu er næste generation godt i gang med at vise sig frem - Melker Jonsson, 20 år, er søn af den 49-årige Mattias Jonson, og han er på kontrakt i Landskrona, efter han kom frem i Djurgården, hvor farmand også huserede.

Netop sammenligningen med sin far fortæller Melker Jonsson - der hedder Jonsson med dobbelt s i midten, modsat sin far - har været svær, fordi det er et stort navn i svensk fodbold, han er blevet målt op mod.

- Det har selvfølgelig været svært til tider. Far har dog været god til ikke at tale om det udadtil, og jeg har forsøgt ikke at lægge for meget energi i det. Men åh, der har været øjeblikke, som ikke har været sjove.

- Da jeg for eksempel debuterede for Djurgården, stod mit navn ikke engang i aviserne. Der stod bare "søn af DIF-ikonet".

- Jeg forstår godt, at jeg får spørgsmål om sådan noget, men jeg vil gerne være min egen person, og der er også blevet skruet ned for det. Det var værre, da jeg var barn, og han stadig spillede. 

- Der var en masse "bliver du lige så god som din far?" Man følte et behov for at bevise sig. Da jeg så fik en kontrakt med Djurgården, begyndte det igen, siger Melker Jonsson til svenske Expressen.

Hvor Mattias Jonson var kantspiller og målfarlig, er det Melker Jonssons opgave at stoppe modstanderne fra at score. Han spiller nemlig som midtstopper.

Også i Danmark har man oplevet, at unge talenter har fået spørgsmål om fædrenes bedrifter på banen. Familien Laudrup for eksempel. Kasper Schmeichel har også oplevet at blive sammenlignet med sin far, Peter Schmeichel. Han var og er dog ikke meget for at svare på spørgsmål om sin fars bedrifter.