Video : Tipsbladet
Landshold

Var tæt på Kasakhstan-fiaskoen: Ramt af flovhed

Midtbanespilleren fra Premier League sætter nu nogle ord på timerne efter Danmarks enorme fiasko i Kasakhstan.

De fleste af os har endnu ikke glemt timen mellem klokken 16.00 og 17.00 den 26. marts. 

Det var her, at Danmark kollapsede i Kasakhstan og tabte med 2-3 efter at have ført 2-0 indtil minut 73. 

Efterfølgende haglede kritikken ned over Kasper Hjulmands landshold. Ord som fiasko, katastrofe og kollaps blev blandt andet brugt. 

En af dem, som oplevede nedsmeltningen helt tæt på, var Mathias Jensen. Midtbanespilleren spillede 65 minutter for Danmark i kampen. 

Og han skjuler på ingen måde, at det ikke var sjovt, efter dommeren fløjtede af, da Tipsbladet taler med Brentford-profilen. 

- Stemningen var selvfølgelig skidt i omklædningsrummet efter. Jeg tror egentlig, det er ligegyldigt, om du møder et hold, som du mener, du skal slå til hver en tid og er foran 2-0 og ender med at tabe, eller om du møder et af de bedste hold, og det samme skulle ske. Det er samme skuffelse, siger Mathias Jensen, inden han fortsætter: 

- Når vi fører 2-0 med 20 minutter igen, må det selvfølgelig aldrig ske, at vi taber, men sådan er fodbold af og til, og det er ligeledes et psykologisk spil. Når de scorer et mål, efter vi har været bedst i store dele af kampen, kan der ske ting og sager oppe i hovedet på folk, og jeg tror, det var det, vi blev ramt af. 

- Da de scorer til 2-2, gør den ondt, og så frygter man for scoringen til 3-2, hvilket desværre skete. Vi var sindssygt skuffet efter og blev ramt af noget flovhed. Vi mener, vi er mange gange bedre end Kasakhstan, men det viste vi ikke i de sidste 20 minutter. 

Den 27-årige midtbanespiller tilføjer, at der blev talt en masse internt efter det elendige resultat. 

- Vi fløj hjem om natten, så de fleste forsøgte at få nogle timer på øjet - mig selv inklusiv. Så jeg lod ikke mærke til, om Kasper (Hjulmand, red.) tog fat i nogle spillere. Vi har snakket meget om det spillerne imellem. Vi har talt om, hvad der gik galt, men ellers har der ikke været så meget mere. 

Resultatet for efterhånden tre uger siden betyder, at Danmark har tre point efter de første to kampe i kvalifikationen til EM i Tyskland i sommeren 2024. I den første test blev Finland slået med 3-1 i Parken på et hattrick af Rasmus Højlund. 

Både mod Finland og Kasakhstan startede Mathias Jensen på grønsværen. Men selvom minutterne har været mange på landsholdet gennem en længere periode, så mener danskeren ikke, han har nået samme niveau som i Brentford. 

- Der har både været gode og mindre gode præstationer fra min side. Jeg har været tilfreds med størstedelen af mine kampe, men der er altid ting, man vil gøre bedre. Det gælder også i Brentford. Jeg forsøger at have så højt et bundniveau som muligt.

Afsluttende sætter den tidligere FC Nordsjælland-stjerne nogle ord på sin personlige sæson i Englands bedste fodboldrække. 

Her er Mathias Jensen blevet noteret for fem mål og fem oplæg i de 30 kampe, han har været på banen. 

- Jeg synes, den har været god. Altså, jeg har fået lov til at starte alle kampe, som har været rigtig dejligt. Jeg har følt den der 100 procent tiltro fra trænerteamet. Og jeg går ud fra, det er, fordi jeg har præsteret, at jeg har startet alle kampe. 

- Jeg har bare forsøgt at levere tilbage for den tillid, jeg har fået fra teamet. Jeg har ligeledes fået lagt nogle mål og assist på mit spil, som var et stort tema for mig.