Video : Tipsbladet
Bundesliga

Dansker nægter at tage æren for Dortmund-succes

Borussia Dortmund kan sikre sig det tyske mesterskab lørdag, og det bliver naturligvis også en spændende dag for Mike Tullberg, der er U19-træner i storklubben.

Borussia Dortmund er én kamp fra at vinde det tyske mesterskab og støde mægtige Bayern München af tronen for første gang i 11 år. En sejr over Mainz 05 lørdag vil definitivt sikre klubben trofæet. 

Dortmund-mandskabet har en gennemsnitsalder på 26,2 og dermed er topholdet blandt de yngste i Bundesligaen. Det vidner om et sublimt talentarbejde, og i centrum af Dortmunds talentudvikling befinder danske Mike Tullberg sig.

Han er cheftræner for Borussia Dortmunds U19-hold, og han er af tyske medier blevet betegnet som "den mest succesfulde ungdomstræner i Tyskland". Dermed vil det næppe være helt forkert at tilskrive Mike Tullberg noget af æren for det, der er ved at ende i et mesterskab.

Men det vil han overhovedet ikke høre tale om.

- Det har jeg ikke noget med at gøre, andet end jeg er en lille del af klubben. Jeg har trænet nogle af spillerne, men jeg synes, det ville være forkert, hvis nogen mener, at de skulle tage en del af det solskin, som skinner på førsteholdet, når vi forhåbentlig vinder over Mainz på lørdag, siger Mike Tullberg til Tipsbladet.

- Jeg er sindssygt glad og stolt på Edins (Terzic, Dortmunds cheftræner, red.) vegne, som er en rigtig god kammerat. Jeg under ham for alt i verden, at det her lykkes. Der er ikke nogen, der skal tage noget fra det, de har opnået den her sæson. Hverken mig eller nogen andre.

Du kan læse hele interviewet med Mike Tullberg i Tipsbladet, som er på gladen fredag. I avisen kan du også læse et stort interview med AC Horsens-profilen Magnus Jensen, en masse om guldkampen i Superligaen, og så sætter Stig Tøfting Årets Hold. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.