Video : Tipsbladet
Superliga

Afslører mirakel-råd i drabelig overlevelseskamp

Mikkel Beckmann kan være med til endnu en "Great Escape", hvis Lyngby redder livet i Superligaen, og den nuværende assistenttræner har ifølge Andreas Bjelland givet spillertruppen råd til overlevelseskampen.

"Miraklet i Randers" har legendarisk status i dansk klubfodbold, da Kronjyderne tilbage i 2010 hentede 21 point på AGF, så man akkurat reddede sig i Superligaen. 

Dengang stod Mikkel Beckmann i centrum af overlevelsesmissionen, og han kan i denne sæson atter spille en rolle i endnu et overlevelsesmirakel. 

Lyngby har nemlig takket være et fænomenalt forår skrabet så mange point sammen, at man kan redde livet i Superligaen på lørdag. Det kræver enten en sejr over AC Horsens, hvis AaB ikke vinder over Silkeborg. Eller også skal man spille uafgjort, mens Silkeborg slår nordjyderne. 

På den måde vil miraklet blive en realitet, og det vil atter vise, at intet er umuligt, når det kommer til fodbold. Netop det råd, har Mikkel Beckmann, der i dag er assistenttræner i Lyngby, også givet truppen.

Det afslører klubbens forsvarskrumtap Andreas Bjelland i et interview med Tipsbladet.

- Han har sagt, at intet er umuligt. Vi var jo kun 13 point efter redning i januar, så han mente, at det jo slet ikke var lige så meget som ham dengang. Så alt er muligt. Han har jo bare gået og stukket lidt til det og fortalt om dengang, siger han.


Mikkel Beckmann jubler over en scoring i Randers' mirakel-forår tilbage i 2010. Foto: Jan Christensen/Getty Images.

Lyngby havde 13 point op til Brøndby, der lå over stregen, da man lukkede efteråret med at hente sæsonens første sejr i en kamp mod Silkeborg. Runden forinden var afstanden på hele 16 point til AC Horsens, som man nu har passeret qua en bedre målscore.

Selv om det udefra så ud til, at Lyngby kastede håndklædet i ringen tilbage i januar, da man solgte flere af holdets profiler, så holder Bjelland fast i, at troen hele tiden har været der.

Spillertruppen rykkede ligeledes sammen efter vinterens brandudsalg.

- Troen har hele tiden været der. Det er klart, at den også er vokset i og med, at vi har fået point og sejre undervejs. Havde vi tabt de første fem kampe i foråret, så kunne det være, at det var en anden situation, forklarer Bjelland, der roser de unge spillere i truppen, som har taget masser af ansvar for at tage over for nogle af de spillere, som forlod klubben i januar.

Den rutinerede forsvarsspiller emmer af stolthed over den måde, at Lyngby er i spil til overlevelse inden sæsonens sidste spillerunde. Han roser ligeledes byen, som summer af fodbold, samt tilskuerne, der strømmer til Lyngby Stadion, og som også fylder flere fanbusser og tager turen til Horsens lørdag.

Lyngby går altså ikke ned på støtte, når klubben spiller sæsonens sidste finale. Og holdet går heller ikke ned på selvtillid efter så mange gode resultater.

- Jeg synes sagtens, at vi kan bruge det forår, vi har sat sammen. Altså al den selvtillid vi har fået banket ind i stængerne og i holdet, og den måde, vi har gjort tingene på. Det er jo ligesom det, der har gjort, at vi har bragt os til den situation, vi er i, forklarer Bjelland.

En anden fortælling
Andreas Bjelland har efterhånden rundet de 34 år, og han indrømmer da også, at han er ved at være ved vejs ende i sin lange og gloværdige karriere. Den har budt på mesterskaber i FC Nordsjælland og FC København, pokaltriumfer, landskampe og EM-slutrunden i 2012 samt udlandseventyr i FC Twente og Brentford. 

Det store spørgsmål er så; Hvor vil det rangere for ham, hvis Lyngby ender med at overleve i Superligaen? 

- Det rangerer jo højt, men det er en anden historie. Det er fortællingen i det hele, som vil være en kæmpe oplevelse. Hvor den lige skal passe ind er svært at sige, men den kommer helt sikkert højt derop. Fordi fortælling, historien og eventyret har været en fantastisk rejse, om det så ender med det ene eller andet. Det er klart, vi vil alle sammen gerne have, at vi bliver i Superligaen. Det er det ultimative i det scenarie, vi står i.


Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.

- Jeg har prøvet mange ting, men jeg er også ved at være ved vejs ende i min karriere. Det er ikke altid, at man får mulighed for de ting her. Så det vil betyde rigtig meget at kunne holde os i Superligaen, siger Bjelland, som har vanskeligt ved at sige, om det er større end et mesterskab i eksempelvis FCK, hvor det er forventningen hvert år. 

-  Selvfølgelig har man tro på tingene, men vi vidste godt, at det var et voldsomt bjerg, vi skulle bestige. Så jeg ved ikke, om det er større end et mesterskab, for det er et andet scenarie at spille med Lyngby. Så jeg vil sige, at det er noget af det samme. Om det er den ene eller anden ende af tabellen, så bliver det jo kæmpe stort.

Da FC København i mandags sikrede sig det danske mesterskab, så blev det flittigt dokumenteret, at spillerne var forbi Circle K en smule syd for Viborg for at købe friske ølforsyninger til den lange tur hjem.

Noget lignende kan Lyngby-spillerne gøre, når turen går hjem fra Horsens, hvis man overlever i Superligaen.

- Hvis vi overlever i Horsens på lørdag, så skal vi nok også stoppe på tankstationen og hjem og lige have et par pilsnere eller to, griner Bjelland. 

Uanset om Lyngby klarer den eller ej, så bliver det med Bjelland på holdet til næste sæson. Han forlængede kontrakten med Lyngby tilbage i maj.