Benelux

Hollandsk ekspert: Dolberg har europæisk klasse

Kasper Dolbergs mål og præstation for Ajax mod Feyenoord får roser med på vejen af tidligere hollandsk landsholdsspiller.

Det er det største rivalopgør i Holland, og det er et opgør, der ofte er fyldt med hårde tacklinger, masser af intensitet og vilde scener på tilskuerpladserne. Såden var det til dels også søndag eftermiddag, hvor Feyenoord havde besøg af Ajax i et opgør, der sluttede 1-1 og altså uden en vinder. Udeholdet havde ingen fans med fra Amsterdam, og det gjorde måske kampen en tand sværere for Ajax, men så kan holdet og træner Peter Bosz i stedet glæde sig over, at der var en dansk angriber med mål i støvlerne.

Kasper Dolberg var kølig, da han 55 minutter inde i kampen bragte Ajax på 1-0 med et smart lille lob over Brad Jones, og selv om Feyenoord fik udlignet fem minutter før tid, var det alligevel første pointtab for Nicolai Jørgensen og Feyenoord, og Ajax holdt distancen på fem point til Feyenoord.

Et af samtaleemnerne efter kampen var ikke overraskende Kasper Dolberg. Den 19-årige dansker angribers præstation blev vendt i tv-studiet efter kampen, hvor Regi Blinker, tidligere hollandsk landsholdsspiller, og Co Adriaanse, tidligere Ajax-træner, klogede sig på danskerens kamp og sæson indtil videre.

- Hvad jeg tænkte, da jeg så ham i kampen? Han spillede sin første 'Klassieker', så jeg kiggede på, hvordan han håndterede et stemningsfyldt Kuip (Feyenoords hjemmebane, red.), sagde Regi Blinker ifølge Voetbal Primeur og forklarer:

- Jeg så meget klasse. Han er europæisk klasse, hvis ikke verdensklasse. Han er meget cool og rolig, og der sidder et godt hoved på ham, sagde Regi Blinker videre.

Co Adriaanse, der har en lang trænerkarriere bag sig i klubber som blandt andet Ajax og Porto, var dog mere forbeholden i sin bedømmelse af Kasper Dolberg. Adriaanse, der trænede Ajax i perioden, hvor Zlatan Ibrahimovic var i klubben, pegede på, at Dolberg fortsat har nogle udfordringer.

- Jeg så, at han mange gange tabte bolden, hvilket var naturligt på grund af Botteghins (Feyenoord-forsvarer, red.) klasse. Han var ikke den eneste, for Ajax var i virkeligheden ikke så gode, sagde Co Adriaanse.

Kasper Dolberg har scoret fem gange i Æresdivisionen for Ajax - det er to færre mål end ligatopscorer Nicolai Jørgensen, der deler topscorertitlen med Enes Ünal fra Twente.