• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Solbakken: Den eneste træner i verden, der kan garantere europæisk gruppespil

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken er stolt over sit FC København-hold, efter det igen kvalificerede sig til et europæisk gruppespil. Klubben flotte internationale statistik er et vigtigt redskab, når tvivler skal overbevises.

Af Anders Dehn

Det er ikke noget prangende resultat for FC København at tabe 1-0 ude mod Riga FC, men lige præcis torsdag aften gjorde det ikke så meget. For holdet havde vundet 3-1 hjemme, så det sneg sig videre til Europa Leagues gruppespil alligevel.

Det er der som sådan ikke noget nyt i; det er 13. gang på de seneste 14 forsøg, FC København kvalificerer sig til et europæisk gruppespil. Men netop det faktum, at det sker med usædvanlig regelmæssighed, er det imponerende, mener manager Ståle Solbakken.

Læs også:Gode muligheder for FCK i Europa League: Se alle fire seedningslag

Derfor er han stolt over statistikken, som ikke mindst er vigtig, når tvivlere skal overbevises om FCK's fortræffeligheder.

Læs også:Solbakken tog alvorsord med forsvarsspiller: Sjovt at se hans udvikling

- Den er så dejlig at dunke i bordet foran de spillere, som tvivler. Se nu her. Den eneste træner i verden, der kan garantere europæiske gruppespil. Trækker vi Atalanta, trækker vi Riga. Der er kæmpe forskel på de to. Men vi sniger os videre, siger han ifølge BT.

I dag bliver Ståle Solbakken og resten af FC København så klogere på, hvem de skal møde i gruppespillet. Holdet er placeret i andet seedningslag, hvilket betyder, at det slipper for modstandere som Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt og Celtic.

UEFA trækket lod til grupperne klokken 13, hvilket vi selvfølgelig bringer udfaldet af her på tipsbladet.dk.

Læs også:Ståle Solbakken jubler: Det har været et enormt pres

Superliga

Mere Superliga

Fokus