• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Avis: UEFA frygter, at fodbold må vente tre måneder endnu

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge The Guardian frygter ledende skikkelser i UEFA, at man først kan spille professionel fodbold igen i slutningen af juni.

Af Anders Dehn

Mandag åbnede Mette Frederiksen en dør på klem. Måske, sagde statsministeren, ville regeringen efter påske begynde at tilbagerulle nogle af de begrænsninger for samfundet, som den tidligere rullede ud for at bremse coronavirussens spredning.

Men dels er der lang vej fra en forsigtig genåbning af dele af samfundet, til at fodbold kan spilles på fulde stadioner; dels talte Frederiksen kun på Danmarks og ikke hele Europas vegne.

Læs også:UEFA indkalder til nyt møde: Skal diskutere plan for sæsonafslutning

Ifølge The Guardian frygter de i UEFA, at vi må vente tre måneder endnu, før professionel fodbold vender tilbage. Avisen skriver, at ledende skikkelser nu taler om, at juni er et optimistisk bud på, at sporten kan begynde igen.

Lige præcis det emne bliver centralt, når UEFA onsdag skal holde videomøde med alle sine 55 medlemslande. Oplægget fra danske Divisionsforeningen er, at hvis man ikke kan komme i gang med ligaerne i Danmark sidst i april, må man også gøre brug af juli til at få afviklet den resterende del af sæsonen.

Læs også:UEFA straffer Celtic og klubbens manager efter FCK-kamp

Juli er dog tricky, fordi lande - udover de, der følger kalenderåret - normalt overgår til en ny sæson 30. juni 2020. Det betyder også, at der er kontraktudløb og klubskifter fra 1. juli. Derfor vil man i UEFA tale om, hvordan man programsætter udskudte kampe, og hvordan man gør i forhold til kontraktudløb og klubskifter.

FIFA arbejder lige nu på at få lavet en særegel, der gør, at kontraktudløb og klubskifter denne sommer rykkes til et senere tidspunkt, når man har fået afviklet sæsonerne. Det kan også betyde, at hele transfervinduet, som vi kender det, rykker til et andet tidspunkt.

Læs også:UEFA er i bødehumør: Liverpool, City, Spurs, Wolves og United straffes

Læs også:UEFA-chef om afslutning: Sæsonerne kan være tabt

Læs også:Tidligere Barcelona-keeper indlagt efter kritisk udvikling af covid 19

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus