• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Efter mareridtsdebut: Træner spår Simon Makienok en stor rolle

Foto: Getty Images

Danske Simon Makienok spillede bare seks minutter i sin debutkamp, inden han fik rødt kort. Nu har han afsonet sin karantæne, og træneren er klar til at bruge ham.

Af Kenneth Jensen

Dynamo Dresden har hårdt brug for point i bunden af 2. Bundesliga, hvor klubben aktuelt er sidst, og derfor investerede man i transfervinduet i januar i danske Simon Makienok. Men den store angriber, der blev hentet i Utrecht, fik en mareridtsdebut - rødt kort efter bare seks minutter på banen af opgøret mod Darmstadt, som Dresden tabte med 2-3.

Nu har den tidligere Brøndby- og HB Køge-angriber så afsonet sin karantæne, og han kan allerede i den kommende runde se frem til spilletid. Træner Markus Kauczinski har store forhåbninger til den 29-årige dansker.

- Vi skal være mere effektive i offensiven. Simon spiller en stor rolle med sin fysik, og det er muligt, det kommer til udtryk, siger træneren om fredagens opgør mod Regensburg.

Her har Dresden altså brug for point, for holdet har lige nu seks point op til Karlsruhe, der ligger tredjesidst og på den position, hvor der skal spilles playoff om en plads i rækken næste sæson. Nürnberg, der er fjerdesidst, ligger otte point foran Dresden.

Der er bare 11 runder igen af sæsonen.

Udover Simon Makienok er også Bran Hamalainen på kontrakt i klubben, der også har lejet Godsway Donyoh i FC Nordsjælland.

Superliga

Mere Superliga

Fokus