• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Flere spillere giver afkald på løn: Russisk klub skærer 40 procent

Foto: Getty Images

Spillerne i Spartak Moskva er i dag gået med til at give afkald på 40 procent af deres løn.

Af Anders Dehn

Over hele fodbold-Europa fattes klubberne penge. De kan hverken tjene dem på kampe eller via tv-aftaler, så længe sporten ligger i dvale. Men eftersom deres faste udgifter stort set er de samme, kommer de i pengenød.

Med mindre altså de kan skære ned på de omkostningerne. Det har de eksempelvis fundet ud af at gøre i Sparktak Moskva. Klubben skriver på sin hjemmeside, at spillerne går 40 procent ned i løn.

Læs også:Kølig Barcelona-boss: Vi kan købe, hvem vi vil

- Efter en diskussion med klubbens ledelse i dag har Spartaks førsteholdsspillere besluttet, at de er klar til at gøre et markant indhug i deres lønninger på grund af sæsonens suspendering, skriver klubben.

Så længe spillerne forbliver hjemme uden at træne kollektivt, giver de altså afkaldt på de 40 procent af lønnen. Området omkring Moskva er et af de hårdest ramte af coronavirus i Rusland, og forleden forbød borgmesteren al færden udenfor, med mindre man skulle handle, lufte sig kæledyr eller smide skrald i den nærmeste container.

Læs også:Superliga-klub: Lønnedgang er ikke et tema

Spartak er langt fra den første klub, hvor spillerne går ned i løn. Det samme har været tilfældet i Sverige og Norge, i England og Tyskland samt ikke mindst FC Barcelona. Også FC Københavns spillere gik i går 20 procent ned.

- Alle fodboldklubber og virksomheder er lige nu i en periode med stor usikkerhed. Derfor giver det god mening at være mest muligt på forkant. Det her tiltag fra spillerne og den sportslige stabs side viser, at vi alle har det samme mål: At få FCK bedst muligt gennem den her tid, så vi kan kaste al energi ind i at jagte succes, når fodbolden igen ruller, sagde storaktionær Lars Seier Christensen.

Læs også:Fischer: Det eneste gode ved situationen er, jeg kan få fysikken på plads

Læs også:Grealish skal betale millionbøde efter dumhed

Læs også:Corona-krise i PL: Lille pengekasse skræmmer ikke long ball-eksperterne

Superliga

Mere Superliga

Fokus