• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Åge Hareide: Nicklas Bendtner velkommen på landsholdet igen

Nicklas Bendtner er velkommen på landsholdet igen, fastslår Åge Hareide, men det gælder ikke så længe, sagen venter på at komme for landsretten.

Af Ole Hoffskov

Nicklas Bendtner blev fredag i Københavns byret  idømt 50 dages ubetinget fængsel for vold mod en taxachauffør tilbage i september, men det endelige punktum er ikke sat, eftersom Rosenborg-spilleren har valgt at anke sagen til landsretten.

Det endelige punktum i Nicklas Bendtners landsholdskarriere er heller ikke nødvendigvis sat. 

Landstræner Åge Hareide har tidligere fastslået, at man ikke kan spille for landsholdet, når man har en voldsdom på CV'et, men nu åbner nordmanden for, at Bendtner igen kan komme ind i varmen.

- Jeg sagde først, at hvis man er dømt for vold, kan man ikke spille på landsholdet, men når man har afsonet sin straf, er det her som i det øvrige samfund, at man har udstået sin straf. Så skal man ikke sættes helt væk, og derfor kan man også spille på landsholdet. Hvis han er god nok, kommer han tilbage igen, men han skal selv kvalificere sig, siger Åge Hareide og tilføjer vigtigheden af at sende et klart signal:

- DBU skal have et meget klart standpunkt på området. Hvis man dømmes for vold, kan man ikke spille på landsholdet, men når man har taget sin straf, gælder samfundets regler, og så kan man komme med igen. Vi er nødt til at tage stilling, ellers opfordrer vi til, at folk kan gøre, hvad de vil. Og det skal vi selvfølgelig ikke. 

Nicklas Bendtner har som nævnt anket byrettens dom til landsretten, og der kan i teorien gå lang tid, før sagen behandles igen. I den periode er Nicklas Bendtner ikke aktuel for landsholdet, fastslår Åge Hareide.

- Han er udenfor i den periode. Han skal afsone sin straf eller frikendes. Sådan må det være, lyder det fra landstræneren.

Han er meget ked af det på Nicklas Bendtners vegne. Landstræneren har udelukkende et godt indtryk af den tidligere Arsenal- og Juventus-spiller.

- Jeg ved, at Nicklas er meget ked af det, og det er jeg også. Jeg er trist på Nicklas' vegne. Han har i min verden aldrig været en voldsmand, siger Hareide. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus