• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Hareide har fået tilbud fra gode europæiske klubber: To er meget konkrete

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Til sommer stopper Åge Hareide som dansk landstræner, og måske skal han tilbage til at træne et klubhold. Han fortæller til Politiken, at han har modtaget flere tilbud, men at han først svarer, når Danmarks har afgjort sin EM-skæbne.

Af Anders Dehn

Åge Hareide fik allerede at vide, et år før hans kontrakt udløb, at den ikke ville blive forlænget. Han skal dog ikke frygte for, at han kommer til at gå arbejdsløs til sommer.

Den danske landstræner har allerede modtaget flere attraktive jobtilbud, og han er klar på at fortsætte karrieren nogle år endnu, selv om han har rundet de 66 år. Han beslutter dog først sin fremtid, når han og landsholdet har afgjort deres EM-skæbne.

Læs også:Hareide om EM-kvalifikationen: Alt er gået som forventet

- Det handler om gode europæiske klubber. To af tilbuddene er meget konkrete. Men jeg tager slet ikke stilling til noget og vil ikke give klubberne svar, før vi forhåbentlig har sikret os EM-deltagelse. På mandag eller, hvis det bliver nødvendigt, i Nations League-kampe til foråret, siger Åge Hareide til Politiken.

Landstræneren hentyder til, at Danmark kan booke billetterne til sommerens slutrunde, hvis holdet får fire point i de kommende kampe mod Gibraltar fredag og Irland mandag. Ellers får det en chance mere, når der er Nations League-playoff til marts.

Læs også:Hareide freder tre landholdsspillere: De er altid med i startopstillingen

Åge Hareide har ellers flere gange været nævnt som kommende landstræner for hjemlandet, Norge, som han også var det fra 2003 til 2008. I fjor sagde han selv således om muligheden: 

- Hvorfor ikke? Jeg kan godt tage Norge i 2020, hvis muligheden byder sig.

Efter det kom frem, at han stopper som landstræner for Danmark, har han dog selv peget på, at han syntes, at Ståle Solbakken skulle have jobbet. Hvis altså FCK-manageren vil det.

Læs også:Hård kamp i angrebet på landsholdet: Jeg har gjort god reklame for mig selv

Læs også:Mange kampe på få dage for Poulsen: Har nærmest spillet for meget

Læs også:Schmeichel har fokus på Gibraltar: Vi skal være nådesløse

Superliga

Mere Superliga

Fokus