Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Ligue 1

Kasper Dolberg afslører: Bundesliga-skifte var tæt på

Den danske landsholdsspiller Kasper Dolberg var ønsket af flere klubber, og han var også tæt på at skifte til en anden klub end Nice.

Efter tre år som førsteholdsspiller i AFC Ajax skiftede den danske landsholdsspiller denne sommer væk fra Amsterdam-klubben.

Dolberg, nu 22 år, formåede i de senere sæsoner ikke at leve op til hypen fra den første, hvor han ganske enkelt var fantastisk for Ajax og medvirkende til at sende klubben i Europa League-finalen.

Nu er han så landet i franske OGC Nice som klubbens dyreste indkøb nogensinde, så der er store forventninger til den blonde bomber, der har fået en femårig aftale.

Det var dog ikke alt, der i sommer pegede mod et skifte til den franske klub. Var brikkerne landet lidt anderledes, var Kasper Dolberg at finde i Bundesligaen og Hoffenheim, hvor også Robert Skov spiller, Dolbergs tidligere holdkamerat fra Silkeborg. Hoffenheim og Alfred Schreuder, der er tidligere assistenttræner i Ajax, ønskede at leje Kasper Dolberg, men til syvende og sidst tog danskeren til frankrig.

- Det var meget tæt på. Jeg kan godt lide Bundesligaen, men jeg ledte efter noget fast, og det endte med at blive afgørende til sidst. Hvis jeg blev lejet ud til Hoffenheim, kunne jeg om et år i princippet stå i den samme situation, så det var det der med at få en ny start og komme et sted hen, hvor der blev set på en med nye øjne, siger Kasper Dolberg til tipsbladet.dk.

Læs også:Kasper Dolberg om urtyveri: Det er jo en absurd ting

Forventningerne i Nice er som sagt store til Kasper Dolberg, der kostede 152 millioner kroner at købe i AFC Ajax.

- Jeg kan godt mærke forventningerne. Træneren, klubben, fansene forventer alle meget af mig, og det har jeg det fint med. Det er en positiv forventning - folk tror virkelig på mig. Jeg har bare en rigtig god fornemmelse, og det er det vigtigste. Selv om der bliver forventet meget af mig, giver de mig også en frihed til at gøre det på min måde. Det var lidt det, jeg havde brug for, siger Kasper Dolberg om skiftet.

Denne sommer gik AFC Ajax fra at have tre danskere i førsteholdstruppen til slet ikke at have nogen. Rasmus Nissen Kristensen blev solgt til Red Bull Salzburg, Lasse Schöne til Genoa og Kasper Dolberg altså til Nice.

For sidstnævnte var det svært at forlade et sted, hvor han er vokset som spiller og som menneske.

- En ting er at gå med tanken, noget andet er så rent faktisk at tage beslutningen. Der er ret stor forskel, så det var ikke nemt. Jeg har haft en fantastisk tid i Amsterdam, siger Dolberg.

Læs også:Nice-fans hylder Kasper Dolberg

Det, der var med til at skubbe angriberen mod et exit i Ajax, var blandt andet måden, han blev brugt på. Hvor Kasper Dolberg i sin første sæson på førsteholdet i Ajax kunne have en friere rolle på holdet i Amsterdam, blev hans opgave under Erik ten Hag at stå og beskæftige de to centrale forsvarer.

- Der er mere plads til mig i Nice, føler jeg, fordi vi blandt andet spiller med brede kanter. Det giver mig mere frihed og plads, og der er flere løb, jeg kan tage. Jeg kan også have bolden mere, hvor jeg i Amsterdam til sidst bare følte, at jeg skulle stå det rette sted. Det ændrede sig meget fra den første sæson, hvor jeg synes, der var plads til, at jeg kunne gå ud i siden eller ned i banen for at hente bolden, siger Kasper Dolberg og forklarer:

- Det var ikke, fordi der var flere regler (under Erik ten Hag, red.), men det var mere eller mindre planen, at andre skulle gøre det.

Indtil videre har Kasper Dolberg scoret to gange i de første fem landskampe, og angriberen, der stammer fra Voel ved Silkeborg, kan berette om en opadgående formkurve.

- Der er altid plads til forbedring, men jeg har bygget det op stille og roligt i Nice og fået mange minutter. Bare det at få spillet sammenhængende er en kæmpe forskel i forhold til det, jeg kommer fra, fordi man kommer ind i en rytme. Det gør alverden, og jeg kan mærke det allerede, og kroppen har det bare bedre og bedre efter kampe.

Det er ventet, at Kasper Dolberg starter på bænken, når Danmark lørdag får besøg af Schweiz i EM-kvalifikationen, men skulle der i løbet af opgøret blive brug for den blonde bomber, er han klar til kamp.

Læs også:Forklarer Dolberg-tyveri med misundelse: Jeg handlede som en kujon

Læs også:Nice bekræfter fyring af Dolberg-tyv: Vi kan og vil ikke acceptere det

Læs også:Nice brugte 152 millioner på Dolberg: Har ikke styr på hans fødselsdag