Video : Tipsbladet
Superliga

4500 job og milliarder på spil i Superligaen: Venter på grønt lys

Superligaen får støtte af Dansk Erhverv i forsøget på åbne Superligaen. Tusinder af jobs og milliarder af kroner er på spil, lyder det fra Divisionsforeningen.

Superliga-sæsonen er på spil i disse uger, hvor klubberne og Divisionsforeningen forsøger at få regeringens ok til, at man igen kan spille fodbold.

Divisionsforeningen har udformet en 41 sider lang manual til, hvordan man kan spille Superliga-kampe med så lille risiko for smitte med coronavirussen som muligt, fortæller foreningens direktør Claus Thomsen i et interview med Tipsbladet.

Men selvom man i Superligaen mener, man har muligheden for at genstarte kampene, når man har haft en passende opstart, vil de danske klubber meget nødig gå i gang, før de har fået grønt lys fra myndighederne.

Læs også:FCM-målmand ærgrer sig: Skulle have vundet mesterskabet og været til EM

- Vi vil føle os sikre på, at vi er enige med regeringen og sundhedsmyndighederne om, at vores fremgangsmåde rammer inden for skiven. Vi kan ikke holde til at blive slået hjem, siger Claus Thomsen.

Som del af DBU er de danske klubber og Divisionsforeningen repræsenteret af Dansk Idrætsforbund i de direkte forhandlinger med Kulturministeriet, der varetager idrætten i Danmark.

Men Divisionsforeningen har i arbejdet på at få grønt lys til en Superliga-opstart også fået assistance af brancheorganisationen Dansk Erhverv, der med den tidligere justitsminister Brian Mikkelsen i spidsen forhandler med regeringen om hjælpepakker og genåbning af forskellige brancher med erhvervsminister Simon Kollerup.

Læs også:Politiet kan lukke området: Brøndbys parkeringsplads bliver corona-hotspot

- Der skal ikke herske tvivl om, at DIF repræsenterer os godt i forhold til idrætsområdet, men i den her sammenhæng er vi et erhverv. Vi taler om en branche til en værdi på 1,6 milliarder kroner og 4.500 arbejdspladser, og tager vi de afledte effekter på samfundsøkonomien med, er det 3,3 milliarder kroner og 6.200 arbejdspladser. Og de taler er vel at mærke steget, siden vi foretog analysen, siger Claus Thomsen til Tipsbladet.

- Vi er ikke flybranchen og er på den måde ikke en stor erhvervsbranche. Men vi er et reelt erhverv, og der gælder nogle særlige omstændigheder som det med at få afviklet kampe, der er centrale for, at vi ikke vælter som branche. Dansk Erhverv gør et godt stykke arbejde for os, især i den nuværende situation, hvor vi jo ikke alle på én gang kan holde møde med erhvervsministeren, lyder det fra Divisionsforeningens direktør.

Læs hele historien om Superligaens forsøg på at få turneringen i gang igen i dagens udgave af Tipsbladet - få det sammen med Ekstra Bladet,

Læs også:Sæsonkortholder fra USA: Lærte OB-spillere at kende og har EM-nummerplade

Læs også:Ny FC København-direktør glæder sig: Der er et enormt potentiale

Læs også:FCK tager afsked med direktør og ansætter ny: Et vigtigt skridt

Læs også:Solbakken tvivler på Zanka-comeback: Tror ikke, det er en mulighed