AGF'er inden OB-retur: Vi har mere at give af

Jens Stage er glad for, at AGF slap af sted med en sejr over OB i seneste runde. Omvendt har holdet også så meget mere i banken, at han tror på, at det kan vinde igen på søndag.

Det så ud til, at pausen bekom AGF godt, da OB var på besøg i Århus i søndags. For første halvleg var ikke god for hjemmeholdet, der ikke skulle være kede af kun at være bagud 1-2 i pausen.

Men når nu man endelig skal være bagud, er det jo ikke den værste måde at håndtere det ved at score to mål og vende kampen på hovedet i løbet af anden halvlegs første 12 minutter. Som skrevet, så gjort.

AGF vandt 3-2 i det første Europa League-playoffopgør og har dermed en lille fordel inden returkampen på søndag. Netop fordi de hviie vandt uden at folde sig ud, har Jens Stage stor tiltro til, at de kan klare sig lige så godt i returen.

- Vi er glade for, at vi slap af sted med en sejr. Men på den anden side føler jeg, at vi har væsentligt flere procenter at give af. Jeg føler slet ikke, at vi spillede op til vores bedste, hvor man kan sige, at OB spillede jo en god kamp og var måske tæt på en af deres bedste præstationer i år i Superligaen. Der synes jeg ikke, vi var. Så uden at spille en rigtig god kamp har vi vundet over dem, så det må give en form for selvtillid, siger Stage til tipsbladet.dk forud for kampen.

Opgøret i søndags var det tredje indbyrdes af slagsen mellem AGF og OB i denne sæson, og det er Jens Stage og co., der har overhånden i det regnskab.

To sejre og en enkelt uafgjort er facit, og Stage ser tilbage på 1-0-sejren i Odense i marts, som han blev matchvinder i, når han skal sætte ord på, hvordan AGF skal undgå at komme på hælene, som de var i første halvleg på hjemmebane.

- Da vi spillede i Odense, syntes jeg, vi var bedre, end de var. Og fik egentlig presset til at fungere lidt bedre. Jeg syntes, det var altafgørende, at presset sad lige, som det skulle. Især i første halvleg var vi rigtig gode til at holde presset, som jeg husker det, siger han.

- Så jeg tror, det bliver afgørende, at vi kan aflaste lidt, så det ikke bare blive dem, dem, dem ned mod os og lange returløb. Vi er nødt til at holde lidt bedre fast i bolden, og når vi så taber den, skal vi være bedre til at presse dem.

- Hvis kampen forløber, som første halvleg gjorde hernede på stadion, så får vi det rigtig svært. Men kan vi tippe kampen over og blive lidt mere, som da vi spillede i Odense, eller som vi spillede anden halvleg hernede, så tror jeg på, at vi har gode muligheder for at stresse dem og dermed få plads til vores egne kvaliteter på bolden, som er blevet klart bedre, synes jeg.

Den samlede vinder går videre til næste runde af Europa League-playoff. Taberen kan gå på en ufrivilligt tidlig sommerferie.