FC Nordsjælland holdt liv i bronze-håb

FC Nordsjælland fik en smal sejr over Silkeborg IF og bragte sig tættere på konkurrenterne til medaljer.

FC Nordsjælland holdt sig inde i kampen om bronzemedaljer og pladser i Europa, da de slog Silkeborg IF med 1-0 i lørdagens Alka Superliga-kamp.

Det var FC Nordsjælland, der tog kontrollen over kampen fra start, og det gav allerede en chance til Uffe Bech i det 6. minut, men Nicolaj Ritter fik sat en tackling ind i skudøjeblikket. Og selvsamme Uffe Bech var igen tæt på efter et kvarter, men afleveringen fra Joshua John manglede det sidste.

Kort efter mistede Jens Martin Gammelby bolden på midten af banen til Emiliano Marcondes, som igen fandt Uffe Bech udenfor feltet. Han tog sin sædvanlige træk ind i banen og afsluttede med venstrefoden, men desværre for FCN ikke i mål.

Trods dominansen fra FC Nordsjælland kom Silkeborg også frem til flere gode muligheder. Blandt andet forsøgte Nicolaj Ritter sig med et langkud fra højresiden, der dog ikke havde nok præcision.

Uffe Bech forsatte herefter med at true Silkeborg-forsvaret, og efter et hjørne havde han masser af plads til en halvflugter fra kanten af feltet, men Thomas Nørgaard forhindrede målet.

Det kunne han dog ikke efter 34 minutter, da Emiliano Marcondes bragte FC Nordsjælland foran på sin første scoring i denne sæson. Lidt tilfældigt og efter flere berøringer i Silkeborg-feltet kæmpede han sig gennem forsvaret og placerede bolden mellem benene på Silkeborg-målmanden.

I halvlegens overtid fik Silkeborg en god mulighed for at udligne, da Dennis Flinta fandt en fri Nicolaj Agger i feltet, som dog ikke fik et ordentligt træf på bolden. Derfor måtte Silkeborg gå bagud til pause.

Fra anden halvlegs start kom Silkeborg bedre med, og allerede tre minutter efter pausen fik Dennis Flinta god plads i højresiden og forsøgte med et hårdt indlæg, der på farlig vis ramte en FCN-spiller og gik i sidenettet.

Efter en times spil fik FC Nordsjælland en af deres største muligheder, da velspillende Joshua John forsøgte at sparke på mål fra højresiden, og kun en fantastisk redning af Thomas Nørgaard forhindrede 2-0-målet.

Især FC Nordsjælland fik flere muligheder i slutningen af kampen, men det blev ikke til flere mål. De tre point betyder, at FC Nordsjælland nu er á point med Randers og Brøndby i kampen om bronze. Dog mangler begge hold at spille kamp i denne runde.